Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Money frog i ceremonija čaja

Značenje i upotreba Feng Shui žabe novca (Money frog) duboko su ukorijenjeni u kineskoj kulturi.

Prema legendi, supruga jednog od osmorice besmtnika ukrala je eliksir besmrtnosti i pila ga pretvarajući se pritom u žabu. Žabe se povezuju s vodom koja je simbol blagostanja i bogatstva. Uobičajeno je da žabica u ustima nosi novčić kao prinos vlasniku i kući gdje živi. U kineskoj legendi „Money frog“ preobratila se od zla na dobro i pomogla siromašnim ljudima posvuda pljuvanjem novca. Ima neobičan izgled – dvije noge ispred, samo jedna noga na stražnjoj strani koja izgleda poput repa, konopci s novčićima na leđima, a jedan novčić nosi u ustima.

Vjerojatno ste primijetili da se prilikom čajnih ceremonija na stoliću nalazi ta žabica. Poznata je kao „tea pet“ tj. u dosovnom prijevodu čajni kućni ljubimac. Koriste se kao dodatak ‘sreće’ i potiču stvaranje boljeg Feng Shui okruženja u cijeloj ceremoniji.
Uobičajeno je da ljubitelji čaja posjeduju te male kućne ljubimce čaja za sreću te da ih prelijevaju ostacima čaja ili vodom kojom ispiru čaj. Glinene figurice upijaju tekućinu, okuse i aromu i tako svaka postaje sve više jedinstena što se više koristi. Najpopularniji oblik figurice za čaj je “pee-pee dječak” koji se koristi za prosudbu da li je voda dovoljno vruća za pripremu čaja.

Čajni kućni ljubimci također se mogu naći i u drugim životinjskim oblicima ili kineskim mitološkim stvorenjima kao što su zmajevi, Pixiu, Qilin, itd. U kineskoj kulturi snažno uvjerenje u simbol ove žabe s novčićem ima vrlo pozitivno Feng Shui djelovanje, a svako ispijanje čaja učinit će još posebnijim doživljajem.