Zapremina: 750 ml
Boja: maslinasto zelena
Materijal: staklo/silikon/polipropilen (PP)
Porijeklo: Japan
Metoda hladnog prelijevanja je način pripreme čaja gdje se hladna voda od početka koristi umjesto tople vode. Na ovaj način čaj je ugodnog okusa bez gorčine jer se tanin i tein, koji inače daju čaju gorčinu, teže otpuštaju u hladnoj vodi za razliku od vruće vode.
Za one koji žele uživati u čaju bez teina, idealan način pripreme je hladno prelijevanje. Okus takvog čaja je slađi, blaži, ugodniji, a posebna prednost je i ta da se ne treba paziti na vrijeme namakanja.
Listići mogu ostati namočeni u boci i nekoliko dana u hladnjaku. Obično je dovoljno listiće držati u vodi već nekoliko sati, najčešće 3 do 6 sati na sobnoj temperaturi. Zatim jednostavno izlijete čaj iz boce u čašu, a ostatak vratite u hladnjak.
Hladan čaj pripremljen na ovakav način idealan je za kombinacije s ledom, koktelima, voćem… Jednostavno odaberite svoje omiljene listiće i pustite mašti na volju!
Priprema: Hladno prelijevanje zahtjeva obično nešto veću količinu listića kako bi se dobio željeni okus. Staviti listiće čaja u bocu, uliti željenu količinu vode (najviše do oznake maksimuma na boci) i zatvoriti gornjim silikonskim dijelom. Staviti u hladnjak na najmanje 3-6 sati.
Održavanje:
- ne prati agresivnim sredstvima
- ne koristiti grube spužvice
- može se prati u perilici posuđa
- prilagođeno i vrućoj vodi