Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Dong Ding Oolong Tea

Od: 2,52 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WF2204301 Kategorija:

Dong Ding Oolong Tea

Od: 2,52 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WF2204301 Kategorija:

Dong Ding Oolong Tea

Vrijeme berbe: listopad, 2021.
Porijeklo: Nantou, Tajvan
Visina vrta: 1100 m
Kultivar: Qingxin oolong
Stupanj oskidacije: 30-40%
Način branja: ručno

Dong Ding je visoka planina Lugu Twon okruga Nantou, a ovaj čaj je po njoj dobio i ime. Kultivari za izradu Dong Ding Oolonga su Qinqxin Oolong i Ruanzhi Oolong, a općenito se smatra da je kvaliteniji čaj koji se proizvede iz kultivara Qinqxin Oolong nego iz Ruanzhi Oolonga.

Dong Ding Oolong se klasificira u tri vrste prema stupnju fermentacije; lagana fermentacija (oko 20%), srednja fermentacija (oko 40%) i jaka fermentacija (oko 70%). Lagani je cvjetnog okusa, blizak zelenom čaju, srednji daje jak voćni okus, a jaka fermentacija daje okus zrelog meda, blizak crnom čaju.

Dong Ding Oolong ima cijelu grančicu i listove čaja čvrsto smotane u elegantan oblik glave vretenca.

Ovaj čaj je ručno bran u vrtu na visini od 1100 metara nadmorske visine. Pravi se ručno na starinski način. Nižom oksidacijom i postupkom pečenja zadržava se dvostruko više vitamina i minerala, a dobiva se zrela voćna aroma i puni slatki okus.

Dong Ding je bogat antioksidansima, polifenolima, vitaminima A, C i E, mineralima, potiče metabolizam i probavu, pomaže kod želučanih tegoba, smanjuje loš kolesterol, smanjuje rizik bolesti srca, regulira šećer u krvi te pomaže pri terapiji kod dijabetesa. Podiže imunitet, pomaže kod lošeg zadaha uzrokovanog bakterijama. Opušta organizam i stimulira rad mozga. Sprečava gubitak kalcija u kostima i prerano starenje organizma.

Priprema – čajnik:
• 5 g čaja (1,5 žličica)
• 200 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 4: 3 min, 3,5 min, 4 min, 4,5 min

Priprema – gaiwan:
• 7 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 7: 25s, 35s, 45s, 55s, 65s, 75s, 85s