Akcija!

Four Season Oolong (Forever Spring tea)

28,80 Kn184,00 Kn

Odličan čaj proljetnog okusa

Očisti
SKU: T509 Kategorija:

Opis

Vrijeme berbe: proljeće 2017.

Klasa: AA+

Porijeklo: Taiwan, Nantou, 400m

Karakteristike: Four Season Oolong raste nešto niže od ostalih oolong čajeva te se za razliku od njih ovaj čaj bere četiri puta u godini, a ne samo dva puta. Time je cijenom pristupačniji, ali i dalje je prepoznat kao odličan čaj proljetnog okusa dostupan tijekom cijele godine. Blago oksidirani listići ručno se rolaju u kuglice. Nježan okus zelenog čaja miješa se sa slatkim cvjetnim notama.

Djelovanje: bogat antioksidansima, polifenolima, vitaminima A, C i E, mineralima, potiče metabolizam i probavu, pomaže kod želučanih tegoba, smanjuje loš kolesterol, smanjuje rizik bolesti srca, regulira šećer u krvi te pomaže pri terapiji kod dijabetesa. Podiže imunitet, pomaže kod lošeg zadaha uzrokovanog bakterijama. Opušta organizam i stimulira rad  mozga. Sprečava gubitak kalcija u kostima i prerano starenje organizma.

Priprema: 3-4 grama čaja preliti s 200-250 ml vode temperature 95°C. Ostaviti 3 minute te procijediti. Za iduća prelijevanja koristiti vodu 85-90°C i produžiti za pola minute od prethodnog.

Broj prelijevanja: 3-4

Dodatne informacije

Odaberite količinu:

30 g, 50 g, 100 g, 200 g