Porijeklo: Ming Jian, Nantou County, Tajvan
Nadmorska visina vrta: 300-350 m
Vrijeme berbe: travanj, 2022.
Stupanj oksidacije: 10-15%
Način branja: strojno
Kultivar: Sijichun
Four Season Oolong raste nešto niže od ostalih oolong čajeva te se za razliku od njih ovaj čaj bere četiri puta u godini, a ne samo dva puta. Nježan okus zelenog čaja pomiješan je s laganim i slatkim cvjetnim notama. Blago oksidiran, vrlo je osvježavajuć i lagan.
Djelovanje: bogat antioksidansima, polifenolima, vitaminima A, C i E, mineralima, potiče metabolizam i probavu, pomaže kod želučanih tegoba, smanjuje loš kolesterol, smanjuje rizik bolesti srca, regulira šećer u krvi te pomaže pri terapiji kod dijabetesa. Podiže imunitet, pomaže kod lošeg zadaha uzrokovanog bakterijama. Opušta organizam i stimulira rad mozga. Sprečava gubitak kalcija u kostima i prerano starenje organizma.
Priprema – čajnik:
• 4 g čaja (1 žličica)
• 200 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 4: 2 min, 2,5 min, 3 min, 3,5 min
Priprema – gaiwan:
• 5-6 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 6: 35s, 40s, 60s, 90s, 110s, 140s