Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

GABA Gyokuro Asahi

Od: 5,35 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: 23060-1 Kategorija:

GABA Gyokuro Asahi

Od: 5,35 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: 23060-1 Kategorija:

GABA Gyokuro Asahi

Vrijeme berbe: svibanj, 2023.
Porijeklo: Okabe, Shizuoka, Japan
Kultivar: Asahi
Čajni vrt: Hattori farm
Nadmorska visina: 200-300m
Gaba/100 g – 385 mg
Theanine/100 g – 3100 mg

U današnjem užurbanom načinu života čini se da neprestano tražimo jednostavne načine kako bismo riješili negativne nuspojave takvog životnog stila. GABA čaj nudi rješenje!
GABA čaj je prošao poseban proces fermentacije bez kisika te je kao rezultat akumulirao gama-aminomaslačnu kiselinu u listovima čaja. Ova tehnologija stvorena je u Japanu. Dr. Tsushida je otkrio novu metodu fermentacije čaja i otkrio da se velika količina GABA nakupila u zelenom čaju kroz šest do deset sati u anaerobnom (bez kisika) stanju fermentacije. GABA označava gama-aminomaslačnu kiselinu i aminokiselina je koja djeluje kao neurotransmiter u središnjem živčanom sustavu i jedan je od najraširenijih neurotransmitera u mozgu. GABA  je neesencijalna aminokiselina i prirodno sredstvo za smirenje. Poboljšava kvalitetu sna te nam pomaže regulirati emocije i lakše nošenje sa stresom.

Pomaže ublažavanju anksioznosti, simptoma PMS-a, pomaže kod ADHD-a, a dokazano je da stabilizira krvni tlak kod ljudi i životinja.

Proces uključuje stavljanje nedovršenog čaja u zapečaćeni bubanj koji se zatim puni dušikom kako bi se istisnuo oksigenirani zrak. U ovom anaerobnom okruženju, glutamat u lišću se pretvara u GABA-u prije nego što se listovi izvade i nastavi dalje s postupkom tradicionalne obrade.

U Japanu, gdje je GABA trend u mnogim proizvodima osim kod čaja, propisi su vrlo strogi, a čajevi označeni kao GABA moraju sadržavati najmanje 150 mg u svakih 100 g čaja. Naš GABA Gyokuro  napravljen je od listova Gyokuro čaja i kao rezultat sadrži 300~600mg u 100g čaja. Još jedna izvanredna karakteristika našeg GABA Gyokura je bogatiji tamno zeleni i svježi okus te slatkoća u usporedbi s normalnim GABA čajem.

Proizvođač ovog izvanrednog čaja iskušava svake godine nove sirovine za GABA čajeve koristeći razne sorte koja su prikladne za GABA-u. Što se tiče teanina, ovaj GABA Gyokuro sadrži 3000 mg ~ 4000 mg u svakih 100 g čaja.

Asahi (朝日) je jedna od najzahtjevnijih sorti čaja; daje debele, sočne listove bogate umamijem. Vrlo je cijenjena u regiji Kanzai za proizvodnju zasjenjenih čajeva. Nažalost, iz nekog još uvijek nejasnog razloga, nije registrirana sorta u japanskom Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva.
Asahi je jedna sorta koju ima ugodan okus umamija s minimalnom gorčinom.

Priprema:
• 5 g čaja
• 120-150 ml vode
• temp. 60°C
• prelijevanja 3: 2 min, 1 min, 2 min