Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Genmaicha powder

Od: 3,10 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: 23060-7 Kategorija:

Genmaicha powder

Od: 3,10 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: 23060-7 Kategorija:

Genmaicha powder

Porijeklo: Shizuoka, Japan
Vrijeme berbe: proljeće, 2023.
Sastav: premium sencha, pržena smeđa riža

Genmai znači pečena smeđa riža, a  Genmaicha je mješavina japanskog zelenog čaja i smeđe riže.

Kvalitetna sencha i smeđa riža samljeveni su u sitni glatki prah da se može koristiti u pripremi slastica i kao genmaicha latte.

Ova Genmaicha sastoji se od premium senche. Mješavina listova senche i pržene riže stvara ugodnu orašastu aromu uz travnati okus zelenog čaja. S obzirom da sadrži otprilike pola rižinih zrnaca i pola Senche, udio teina u šalici čaja je manji. Ovaj je čaj iz tog razloga i posebno blag te ga u Japanu piju i mala djeca, trudnice i osobe s osjetljivom probavom. Zahvaljujući svojoj blagoj i umirujućoj aromi, restorani, kafići i barovi nedavno su počeli  koristiti Genmaichu za nova trendovska pića kao što je Genmaicha Latte koja je posebno popularna među mladima.

Kao i ostale vrste zelenih čajeva, genmaicha je bogata aktioksidansima. Posebnost genmaiche je što sadrži visoku dozu vitamina C koji jača imunitet i djeluje preventivno protiv bolesti dišnog sustava, uključujući i sezonske alergije.
Djeluje umirujuće i opušta nakon mentalnih napora.

Priprema:
Za pripremu potrebno je  (2-2,5g) genmaicha praha. Uliti 30 do 40 ml vode temperature (70-80°C) i brzo miješati metlicom dok se prah potpuno ne otopi da se otopi, zatim dodajte vruće mlijeko (60-70 ml, zobeno,rižino,…) ili vodu po želji. Tko voli slađu varijantu može dodati sirup od šećera/meda/vanilije da zasladi po svom ukusu.