Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Genmaicha Tea

Od: 1,80 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: 23060-4 Kategorija:

Genmaicha Tea

Od: 1,80 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: 23060-4 Kategorija:

Genmaicha Tea

Porijeklo: Shizuoka, Japan
Vrijeme berbe: proljeće, 2023.
Sastav: premium sencha, pržena smeđa riža

 Za genmaichu se obično koristi bancha koja je jakog okusa i može biti gorka. Bancha se dobiva zadnjom berbom čajevca. Prva berba daje shinchu, od druge i treće berbe radi se sencha, a od četvrte berbe listića radi se bancha. Miješanjem listova banche s parenom smeđom rižom (genmai) dobiva se laganiji okus.

Ova Genmaicha sastoji se od premium senche. Mješavina listova senche i parene riže stvara prženu aromu i orašasto-travnati okus. S obzirom da sadrži otprilike pola rižinih zrnaca i pola Senche, udio teina u šalici čaja je manji. Ovaj je čaj iz tog razloga i posebno blag te ga u Japanu piju i mala djeca, trudnice i osobe s osjetljivom probavom. Zahvaljujući svojoj blagoj i umirujućoj aromi, restorani, kafići i barovi nedavno su počeli  koristiti Genmaichu za nova trendovska pića kao što je Genmaicha Latte koja je posebno popularna među mladima.

Kao i ostale vrste zelenih čajeva, genmaicha je bogata aktioksidansima. Posebnost genmaiche je što sadrži visoku dozu vitamina C koji jača imunitet i djeluje preventivno protiv bolesti dišnog sustava, uključujući i sezonske alergije.
Djeluje umirujuće i opušta nakon mentalnih napora.

Priprema:
• 4 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 3: 2 min, 1 min, 2 min