Vrijeme berbe: ožujak 2018.
Porijeklo: Wokan Shan, Lincang, Yunnan, Kina
Visina vrta: 1650 m
Kultivar: Qun Ti Zhong
Način branja: ručno
Shu Pu-erh dolazi iz organskog vrta smještenog na 1650 m nadmorske visine na planini Wokan u okrugu Menglai u Yunnanu na granici s Burmom, a planina Wokan je najviši vrh ovog mjesta.
Ovaj čaj dolazi iz privatne proizvodnje i sav materijal dolazi iz samo jednog vrta. Upotrijebljena sorta, Qun Ti Zhong, lokalni je hibrid raznih sorti s velikim lišćem.
Čaj ima velik udio vrhova. Ovo je najviša klasa sirovine ubrane u ovom vrtu. Čaj je lijepog izgleda, slatkastog mirisa s notama oraha, punog okusa s izrazitom kremastom teksturom. Nakon ispijanja ostaje sladak okus.
Ovaj čaj je izuzetno dobrog omjera kvalitete i cijene.
Priprema – čajnik:
• 5 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 90°C
• prelijevanja 4-5: (10s te vodu izliti), 1 min, 1,5 min, 2 min, 2,5 min, 3 min
Priprema – gaiwan:
• 6-7 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 90°C
• prelijevanja 8: (10s te vodu izliti), 25s, 25s, 40s, 50s, 60s, 90s, 120s