Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Gyokuro Okabe Hand Pick

Od: 9,95 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: JW20036-1 Kategorija:

Gyokuro Okabe Hand Pick

Od: 9,95 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: JW20036-1 Kategorija:

Gyokuro Okabe Hand Pick

Vrijeme berbe: svibanj, 2023.
Porijeklo: Okabe, Shizuoka, Japan
Kultivar: Okumidori
Čajni vrt: Hattori farm
Visina vrta: 200-300m

 

Gyokuro je najviša klasa japanskog čaja i iznimno je cijenjen. Ovaj čaj dodatno dobiva na vrijednosti jer se (za razliku od uobičajenog strojnog branja u Japanu) ovi listići beru ručno čime se postiže vrhunska kvaliteta čaja pomno odabranih listića.

Listovi su namjerno ostavljeni da rastu u hladu dvadeset dana, a zatim se, za razliku od uobičajenog strojnog branja, ručno beru kako bi se probrali listići najviše kvalitete. Neposredno nakon branja, lišće se popari, osuši pa pažljivo valja, a krajnji proizvod Gyokuro čaja izrazito podsjeća na borove iglice. Bere se rano u proljeće. Znalci zelenog čaja posebno ga cijene zbog nježnog, ali bogatog umami okusa te poznatog  „aftertastea“.

Zbog specifičnog načina dozrijevanja u sjeni, gyokuro sadrži više teina od ostalih čajeva te je vrlo bogat aminokiselinama.

Posebnost gyokura proizlazi iz vrlo zahtjevnog rada i brige o rastu listića. Čim izbiju prvi pupovi, listići se stavljaju u sjenu i blokira se 70% sunčeve svjetlosti. Zadnjih desetak dana svjetlost se blokira 90-95% dok se o listićima vodi intenzivna briga. Ova metoda reducira proces fotosinteze i sprečava transformaciju teanina u katehin.

Djelovanje: Izvrsna je alternativa kavi, jer brzo povećava energiju i otklanja stres. Povećava budnost, koncentraciju i kognitivne funkcije.

Priprema:
• 7 g čaja
• 100-120 ml vode
• temp. 50-60°C
• prelijevanja 3: 2-3 min, 40 s, 1-2 min