Gyokuro (Yabukita)

85,00 Kn275,00 Kn

Gyokuro Yabukita nudi doista bogato iskustvo koje dokazuje da je s razlogom na mjestu najviše klase čaja u Japanu.

 

Očisti

Opis

Vrijeme berbe: prva berba proljeće 2018.

Porijeklo:  Shizuoka, Japan

Čajni grm: Yabukita

 

Karakteristike: Najviša klasa japanskog čaja.

Posebnost ovog čaja proizlazi vrlo zahtjevnog rada i brige o rastu listića. Čim izbiju prvi pupovi, listići se stavljaju u sjenu i blokira se 70% sunčeve svjetlosti. Zadnjih desetak dana svjetlost se blokira 90-95% dok se o listićima vodi intenzivna briga.

Ova metoda reducira proces fotosinteze i sprečava transformaciju teanina u u katehin. Rezultat je blagi čaj slatkog okusa.

Listovi ovog čaja su tamno zelene boje i nalikuju na borove iglice. Kod uzastopnih namakanja postupno se razvija više voćnih aroma s notama badema i aromatičnog bilja. Aroma sorte Yabukta gyokuro iz Asahine nudi doista bogato iskustvo koje također dokazuje da je gyokuro s razlogom na mjestu najviše klase čaja u Japanu.

 

Sastav: Zbog specifičnog načina dozrijevanja u sjeni, gyokuro sadrži više kofeina i teina od ostalih čajeva te je vrlo bogat aminokiselinama.

 

Djelovanje: Izvrsna je alternativa kavi, jer brzo povećava energiju i otklanja stres.

Povećava budnost, koncentraciju i kognitivne funkcije.

Priprema:

5-6 grama čaja (oko 2 čajne žličice) preliti s 200 ml vode. Temperatura vode mora biti između 55 i 60°C.

Vrijeme prvog namakanja je 1-2 minute. S obzirom da je prvo namakanje otvorilo lišće, iduće namakanje skratiti na 20-30 sekundi, a treće oko 1 minutu.

 

 

Broj prelijevanja: 3

Dodatne informacije

Odaberite količinu:

30 g, 50 g, 100 g