Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Houhin čajnik (140 ml)

38,49 

*PDV je uključen u cijenu

Nema na zalihi

SKU: 38-23 Kategorija:

Houhin čajnik (140 ml)

38,49 

*PDV je uključen u cijenu

Nema na zalihi

SKU: 38-23 Kategorija:

Houhin čajnik (140 ml)

Porijeklo: Japan

Boja: bijela
Zapremina: 140 ml
Korištenje i održavanje:

  • Ne prati u perlici posuđa
  • Ne stavljati u pećnicu ni mikrovalnu pećnicu
  • Ne stavljati na štednjak niti blizu otvorenog plamena

Houhin 宝瓶, u prijevodu znači “boca s blagom” i rijetka je vrsta čajnika koji služi posebno za pripremu visokokvalitetnih čajeva osjetljivih na temperaturu poput Kabuseche ili Gyokura te sličnih čajeva. Elegantni japanski čajnik temeljito izvlači okus listova čaja na niskoj temperaturi tople vode.

Budući da su obično izrađeni od finog porculana, brzo gube toplinu te su kao takvi savršeni za kuhanje i ponovno kuhanje malih količina osjetljivih, visokokvalitetnih čajeva. Općenito su mali, zapremine oko 150 ml.

Obično su bijeli, ali postoje i neki koji imaju zadivljujući dizajn urezan u njih ili naslikan na njima.Za razliku od kineskog gaiwana u kojem leži njegovo podrijetlo, Houhin ima dodatak širokog izljeva i rupe koje su utisnute kroz zid zdjele za čaj ili mrežicu.

Kako su namjenjeni kuhanju visokokvalitenih japanskih čajeva koji se kuhaju s vodom niže temperature, Houhin ne treba ručke jer voda nije dovoljno vruća da opeče prste.

Ravniji, otvoreniji oblik omogućuje da se voda brže ohladi, a vjeruje se i da pomaže u ekstrakciji umami okusa iz lišća. Manji su od većine kyusua, obično ispod 200 ml kapaciteta, što omogućuje veću koncentraciju okusa i mirisa.

Houhin čajnik pruža nam luksuzan doživljaj.
Zbog svoje jednostavnosti, čajni setovi preporučuju se minimalistima.

Prijavite se za naš Newsletter.

Prijavom za newsletter primat ćete sve obavijesti o novim proizvodima i proizvodima na akciji