Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 46,45 € (350 kn)

Japanski čajnik (330 ml)

71,67  (540,00 kn)

*PDV je uključen u cijenu

Samo 1 komad(a) na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 19-11 Kategorija:

Japanski čajnik (330 ml)

71,67  (540,00 kn)

*PDV je uključen u cijenu

Samo 1 komad(a) na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 19-11 Kategorija:

Japanski čajnik (330 ml)

Porijeklo: Japan, Tokoname

Boja: crno – bež
Zapremina: 330 ml

Japanski glineni čajnik ručne izrade. Izrađen od crvene gline s ručno izrađenim glinenim cjedilom.

 • Iako danas mnogi umjetnici u Tokonameu koriste i drugu vrstu gline, čajnici od crvene gline uobičajeni su i tradicionalni Tokoname čajnici. Tokoname glina sadrži puno željeza i nakon pečenja postaje crvena.Tokoname čajnici su neglazirani i kategorizirani su kao kameni proizvodi jer se peku na  1100°C i više. Budući da su neglazirani, glina daje određenu notu okusu i teksturi čaja.
  Sve češće se glazira vanjski dio čajnika iz estetskih razloga dok unutrašnjost ostaje neglazirana.Prvo Tokoname posuđe proizvedeno je u 12. stoljeću. Kao najstarije mjesto na kojem se u povijesti pekla glina, u Tokonameu i okolici nalazi se oko 3000 ruševina peći. Zbog kvalitetne gline, planina koje obiluju drvima za ogrijev i svojim smještajem na moru, bili su okrenuti proizvodnji i izvozu keramike.U 19. stoljeću proizvodi su bili raznoliki. Počeli su proizvoditi lončarske lule, tegle za cvijeće, pločice i čajnike, a u 20. stoljeću čajnici postaju glavni proizvod Tokonamea.
  Prije čajnika od crvene gline, čajnike su proizvodili i od morskih algi (mogakete) i bijele gline. Čajnici od morskih algi jedinstveni su i mogu se vidjeti samo u Tokonameu.Visokim kriterijima tehnike izrade, Tokoname čajnici imaju dobar protok vode, lagani su i lijepo leže u ruci.
  Tokoname Teapot je službeni japanski “tradicionalni zanat” certificiran od strane japanske vlade (Ministarstvo gospodarstva, trgovine i industrije).Osim svojih izvanrednih karakteristika, Tokoname čajnik smanjuje oporost i čini okus čaja bogatijim i zaobljenijim time to što je neglaziran te čaj i voda dolaze u doticaj s glinom. Kažu da posebno dobro djeluje s japanskim zelenim čajem.
  Tokoname čajnik postao je vrlo poznat kroz povijest Japana zahvaljujući otkriću Tokoname prirodne crvene gline i njenim izvanrednim performansama.Posebnost glinenih čajnika je ta da svakim sljedećim korištenjem ovaj čajnik daje čaju sve bolji i bolji okus.Korištenje i održavanje:

  • Prati čistom vodom
  • Ne prati u perlici posuđa
  • Ne stavljati u pećnicu ni mikrovalnu pećnicu
  • Ne stavljati na štednjak niti blizu otvorenog plamena

Prijavite se za naš Newsletter.

Prijavom za newsletter primat ćete sve obavijesti o novim proizvodima i proizvodima na akciji