Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Jia You Piggy Tea Pet

27,00 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: W07365000 Kategorija:

Jia You Piggy Tea Pet

27,00 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: W07365000 Kategorija:

Jia You Piggy Tea Pet

Porijeklo: Dehua, Jiangshu, Kina
Materijal: Caisha Tao
Neto težina: 121 g
Dimenzije:  9.2 cm x 5.5 cm

Caisha Tao vrsta je prirodnog, ekološki prihvatljivog materijala koji se sastoji od ljubičaste gline i glazure u boji. Ovo prase napravljeno je od ove gline čija je površina zrnasta, a s dužim vremenom prelijevanja i druženja uz čaj, pokazat će nam novu, drugačiju stranu.

Ovo šarmantno naivno prase nosi plavu jaknu u stilu kardigana s dvije kineske riječi “加油 (Jia You, što znači Dođi)” na prsima. Živopisnim izrazom i akcijom prenosi pozitivnu energiju na vlasnika. 

Smješten u provinciji Fujian, okrug Dehua poznat je po porculanu i keramici te je važna baza za izvoz porculana u Kinu. S više od tisuću godina povijesti, Dehua porculan karakterizira elegantan dizajn, izvrsna izrada, tvrda tekstura i vodenasto bijeli izgled.

Stara kineska izreka kaže da “blaga vatra stvara slatki slad”. Ovo vrijedi i za prelijevanje ljubimaca čajem čime  se oni mogu “odgojiti“.  Potrebno ih je tijekom ceremonije prelijevati  čajem kako bismo ih nahranili. Kako s vremenom i većim brojem prelijevanja boja sve više sazrijeva, ljubimci postaju stalni dio Gongfu seta.

Za prelijevanje, tj. hranjenje ljubimca, može se koristiti bilo koja tekućina iz ceremonije: voda korištena za izvorno zagrijavanje šalica, tekućina od prvog ispiranja lišća ili ostaci čaja od svakog namakanja. Potrebno je ravnomjerno prelijevati tekućinu preko figurice. Neravnomjerno nanošenje rezultirat će pjegavim izgledom. Nakon što se osuši, može se slobodno dirati.

Čajni ljubimac (tea pet) je mala keramička figurica koju ljubitelji čaja drže za sreću na stoliću tijekom čajne ceremonije. Neki majstori čaja vjeruju da kada usvojimo čajnog ljubimca on nema dušu. Prelijevanje čajem (koji ima dušu), dajemo dušu i našem malom ljubimcu. Slično čajnicima napravljenim od gline, čajni ljubimci su neglazirani i uglavnom su jednobojni s hrapavom površinom. Obično ga se stavlja na stolić za čaj i polijeva se čajem tijekom čajne ceremonije. Budući da figurice nisu glazirane, upijaju dio čaja što rezultira time da s vremenom mijenjaju boju te upijaju miris čaja. Pore gline ispunjavaju se ostacima čaja, a dodatni slojevi rezultiraju stvaranjem sjaja na površini.

Održavanje figurica slično je onome glinenog čajnika. Ostaci čaja ili vode za ispiranje lišća obično se preliju preko čajnika, a četkom za čaj se obriše površina kako bi lakše i ravnomjernije upila čaj. Figurice se samo ispiru vodom bez korištenja sredstava za čišćenje kako bi se osiguralo progresivno povećanje boje čaja. Nakon duljeg održavanja, tijekom mjeseci ili godina, naš će ljubimac apsorbirati čaj, a njegov će izgled postati sjajniji.

Prijavite se za naš Newsletter.

Prijavom za newsletter primat ćete sve obavijesti o novim proizvodima i proizvodima na akciji