Vrijeme berbe: travanj, 2021.
Porijeklo: Honyama, Shizuoka, Japan
Kultivar: Koshun
Čajni vrt: Hattori farm
Nadmorska visina: 400-500m
Kaori-cha je potpuno nova vrsta japanskog zelenog čaja koju je razvio ovaj proizvođač 2019. godine i trenutno je potpuno jedinstven u svijetu zelenog japanskog čaja. Uspjeli su poboljšati aromu bez ikakvih dodataka čaju. Tako čaj koji je proizveden od 100% prirodnog lista zelenog čaja ima blagi okus poput cvjetnog čaja i oolonga.
S Kaorijem upoznajemo novi svijet čaja, potpuno drugačiji od klasične senche. Kaori se proizvodi na način da se prije kuhanja na pari koristi poseban stroj za sušenje. Ovaj proces rezultira poboljšanjem prirodne arome iz čistih listova čaja bez dodavanja umjetne arome. Kaori-cha izgledom je sličan senchi. Međutim, okus je cvjetan.
Različite sorte čajevca rezultiraju različitim okusima kada se obrađuju kao Kaori.
Ovisno o sorti, Kaori ima okus poput mlijeka, citrusa, cvijeća ili meda.
Kaori Sencha Koshun posjeduje ne samo ugodnu gorčinu, slatkoću i umami, već i cvjetnu aromu.
Punoća okusa razvija se kroz poseban proces sazrijevanja u preradi i skladištenju.
Honyama, kao najpovijesnija regija čaja u Shizuoki, kontinuirano je usavršavala svoje proizvodne metode kako bi se stvorio istinski osvježavajući čaj; savršeno rješenje za svakog umornog putnika. S rijekom Abe koja teče kroz ovu regiju te blagom maglom, pruža biljkama čajevca svakodnevnu svježinu.
Koushun je pogodna sorta za cijelo područje prefekture Shizuoka zbog visokog prinosa i jake otpornosti na hladnoću. Sorta srednje zrelosti karakterističnog okusa idealna je za regiju koja teži visokoj kvaliteti.
Priprema:
• 3,5 g čaja
• 150-200 ml vode
• temp. 80-85°C
• prelijevanja 3: 1 min, 1 min, 2 min