Porijeklo:
Qimen, provincija Anhui, Kina
Karakteristike:
Keemun crni čaj opravdano se smatra jednim od najboljih crnih čajeva na svijetu. Čaj je tamne boje sa zlatno obojanim vrhom. Sadrži umjereni udio teina. Snažna aroma, voćni okus i cvjetni miris savršeno su uravnoteženi. Odličan je čaj za vrijeme doručka. Crni čaj je potpuno fermentiran pa nema istu razinu antioksidansa kao zeleni ili bijeli čaj. Bez obzira na to vrlo je zdrav, pogotovo ako se pije bez mlijeka i šećera te pruža veliki prirodni izvor vitamina. Crni čaj smanjuje masnoću i „loš“ kolesterol, pomaže zdravlju zuba, smanjuje umor stimulacijom središnjeg živčanog sustava, jača kosti, pojačava elastičnost i čvrstoću krvnih žila.
O farmeru: Gospodin Jiang već više od deset godina sudjeluje u proizvodnji crnog čaja. On i njegovi radnici dobro su poznati po proizvodnji nekih od najpoželjnijih kineskih Keemun čajeva. Njihov Keemun osvojio je zlatnu medalju za najbolji čaj na Shanghai World Expo. Njegovi vrtovi nalaze se na visini od oko 1200 metara visine, okruženi visokim, šumovitim planinama -savršenima kako bi se osigurala idealna, blaga, vlažna klima za uzgoj čaja.
Priprema: 2-3 grama čaja (otprilike jedna vrhom puna čajna žličica) preliti s 200 ml vode
temperature 95°C. Ostaviti poklopljeno 2-3 minute te procijediti. Iduća namakanja produžiti za 1 minutu.
Broj prelijevanja: 3-4