Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Kutija za čaj Ukiyoe Sharaku

18,32 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: BT20025-SHF Kategorija:

Kutija za čaj Ukiyoe Sharaku

18,32 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: BT20025-SHF Kategorija:

Kutija za čaj Ukiyoe Sharaku

Porijeklo: Japan
Boja: plava
Visina: 155 mm
Promjer: 76 mm
Zapremnina: 200 g (može varirati ovisno o vrsti čaja)

Neupitno je da će ova kutija za čaj oduševiti svakog zaljubljenika u Japan, a i privući pažnju svakog zanimljivim dizajnom iza kojeg stoji višestoljetna priča.

Japanski dizajner Tōshūsai Sharaku (aktivan samo 10 mjeseci u periodu od 1794. – 1795) ukiyo-e grafike, poznat po portretima kabuki glumaca na slici prikazuje glumca imena Otani Oniji II koji je ovdje je zarobljen u ulozi Yakka Edobea.

Yakko je sluga kojeg često koriste samuraji za izvođenje nasilnih djela. Mršavo lice Otanija Onija, nakostriješene kose i ispruženih ruku bilježe bezobzirnu prirodu ovog opakog poslušnika.

Sharaku je bio poznat po tome što je stvorio vizualnu grafiku koja je dala rijekti uvid u svijet kabukija (oblik tradicionalne japanske drame s visoko stiliziranom pjesmom, mimikom i plesom, koju sada izvode samo muški glumci, koristeći pretjerane geste i pokrete tijela za izražavanje emocija, uključujući povijesne predstave, domaće drame i plesne komade.)

Ne samo da je uspio uhvatiti bitne kvalitete kabuki likova, već i njegovi otisci otkrivaju, često s nepohvalnim realizmom, osobnosti glumaca koji su bili poznati po tome što su ih izvodili. Budući da kabuki predstave imaju relativno jednostavne radnje, glumački stil izvođača presudan je za izvedbu.

Kao rezultat toga, uspješni glumci kabukija uživali su sjajan status slavne osobe. Za razliku od ranijih majstora, Sharaku nije idealizirao svoje podanike niti ih pokušao realno prikazati. Umjesto toga, pretjerao je s crtama lica i težio psihološkom realizmu.


Održavanje:

  • Brisanje vlažnom mekom krpom
  • Ne prati u perilici posuđa
  • Ne polirati
  • Ne držati na direktnom suncu

Prijavite se za naš Newsletter.

Prijavom za newsletter primat ćete sve obavijesti o novim proizvodima i proizvodima na akciji