Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 46,45 € (350 kn)

Mattakelle BOPSP Black Tea

Od: 1,99  (15,00 kn)

*PDV je uključen u cijenu

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: JW20036-4 Kategorija:

Mattakelle BOPSP Black Tea

Od: 1,99  (15,00 kn)

*PDV je uključen u cijenu

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: JW20036-4 Kategorija:

Mattakelle BOPSP Black Tea

Vrijeme berbe: siječanj, 2020.
Porijeklo: Dimbula, Sri Lanka
Čajni vrt: Mattakelle tea Estate
Visina: 1350-1400m

Imanje Mattakelle odakle potječe ovaj crni čaj smješteno je u srcu regije Dimbulla – Sri Lanka, unutar okruga Nuwara Eliya. Imanje je osnovano 1865. godine, a nalazi se na oko 1372 m nadmorske visine. Mattakelle Broken Orange Pekoe bogate je bakrenasto crvene boje, čistog i svježeg okusa.

BOP Sp označava posebni čaj od usitnjenog lišća pupova s prva dva listića. Ovaj najviši razred čaja sastoji se od manjih usitnjenih čestica listića bez vlakana ili bilo kojih drugih čestica.

Orange Pekoe klasifikacija je crnog čaja koja se temelji na podrijetlu lista. Da bi se klasificirao kao pekoe, čaj mora biti sastavljen isključivo od pupoljka s dva najmlađa lista. Bilo koji drugi listovi daju čajeve niže kvalitete.

Naziv Orange nema veze s narančom u ovom čaju. Kažu da je naziv najvjerojatnije dobio po nizozemskoj kraljevskoj obitelji koja je bila je iz Kuće narančastih. U 16. stoljeću dolaskom čaja u Europu, najbolji od crnih čajeva bili su rezervirani za kraljevsku obitelj. Kada je predstavljen javnosti, postao je poznat kao ‘narančasta’ pekoe, povezujući ga s kraljevskom obitelji.

Tako je započeo sustav ocjenjivanja s izrazom orange pekoe (OP).

Čaj je bran početkom siječnja. Najkvalitetnije berbe čaja u Dimbuli su u periodu od siječnja do ožujka.

Mattakelle Broken Orange Pekoe bogate je bakrenasto crvene boje čistog i svježeg okusa.

Priprema: 4 grama čaja (otprilike 2 čajne žličice) preliti s 200 ml vode temperature oko 90°C. Vrijeme prvog i drugog namakanja je oko jedne minute,  a treće namakanje ostaviti dvije  minute.
Broj prelijevanja: 3