Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Mi Lan Xiang Dancong Oolong Tea

Od: 5,20 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: YD224-2 Kategorije: ,

Mi Lan Xiang Dancong Oolong Tea

Od: 5,20 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: YD224-2 Kategorije: ,

Mi Lan Xiang Dancong Oolong Tea

Vrijeme berbe: 23. travanj 2023.
Porijeklo: Guangdong, Feng Huang Shan, Kina
Visina vrta: 1200 m
Kultivar: Da Ye Zhong (Da Wu Ye)
Način branja: ručno

 

Dan Cong oolong čaj stiže nam s plantaže na planini Phoenix u pokrajini Guangdong. Sastoji se od lišća velikog divljeg drveća koje pripada sorti čaja Da Wu Ye te se pažljivo obrađuje u vrstu oolonga Mi Lan Xiang kojeg karakterizira aroma meda i orhideje.

Dan Cong je predugo bio u sjeni poznatog Wuyishan Da Hong Paoa. To se sada mijenja, a u Kini se ovaj čaj izdiže kao feniks ponovno rođen iz pepela. Ovaj jedinstveni čaj raste na planini ‘Feng Huang’ u provinciji Guangdong koja je dobila ime po legendarnom feniksu. Vlažno vrijeme u kombinaciji s hladnim, visokim temperaturama i vrlo plodnim tlom rezultira jednim od najpoznatijih kineskih tamnih oolonga.

Ovaj Dan Cong oolong pripada tipu ‘Da Wu Ye’ (Veliki tamni list). Za razliku od ‘Bai Ye’, listovi su veliki i podvrgnuti su intenzivnijoj oksidaciji i prženju što rezultira tamnijim lišćem. Rezultat toga je da se čaj može kuhati do 12 puta ako se primjenjuje kungfu metoda kuhanja.

Planina Phoenix u blizini Chaozhoua (provincija Guangdong) ima dugu tradiciju proizvodnje oolong čaja još od dinastije Tang, a postala je popularnija tijekom dinastije Qing. Godine 1982. oolong čaj s planine Phoenix nagrađen je i priznat kao poznati kineski nacionalni čaj. Regija ima blagu i vlažnu klimu. Najbolji listovi čaja Phoenix Dan Cong rastu u dijelovima planine 1000 metara nadmorske visine.

Savjet: najtradicionalniji način uživanja u kineskom Oolong čaju je korištenje malih “gongfu” šalica za čaj, tj. tako malih šalica da se čaj popije u jednom malom gutljaju. Ove šalice pomažu disciplinirati osobu da strpljivo uživa u čaju, poznatom i kao “gongfu”. Samo polagano i strpljivo ispijanje Phoenix Dan Conga omogućit će vam da u potpunosti cijenite njegove jedinstvene okuse.

 

Priprema – čajnik:
• 3 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 3: 40s, 1 min, 2 min

Priprema – gaiwan:
• 5 g čaja
• 120 ml vode
• temp. 100°C
• prelijevanja 6: 10s, 20s, 30s, 40s, 45s, 60s