Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 46,45 € (350 kn)

Organic Genmaicha Tea

Od: 1,46  (11,00 kn)

*PDV je uključen u cijenu

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 3238-2110 Kategorije: ,

Organic Genmaicha Tea

Od: 1,46  (11,00 kn)

*PDV je uključen u cijenu

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 3238-2110 Kategorije: ,

Organic Genmaicha Tea

Porijeklo: Kumamoto, Kyushu, Japan
Sastav: organska premium sencha, organska pržena smeđa riža

 Za genmaichu se obično koristi bancha koja je jakog okusa i može biti gorka. Bancha se dobiva zadnjom berbom čajevca. Prva berba daje shinchu, od druge i treće berbe radi se sencha, a od četvrte berbe listića radi se bancha. Miješanjem listova banche s parenom smeđom rižom (genmai) dobiva se laganiji okus.

Ova Organic Genmaicha sastoji se od organske premium senche. Mješavina listova senche i parene riže stvara prženu aromu i orašasto-travnati okus. S obzirom da sadrži otprilike pola rižinih zrnaca i pola Senche, udio teina u šalici čaja je manji. Ovaj je čaj iz tog razloga i posebno blag te ga u Japanu piju i mala djeca, trudnice i osobe s osjetljivom probavom. Zahvaljujući svojoj blagoj i umirujućoj aromi, restorani, kafići i barovi u Kyushuu nedavno su počeli  koristiti Organic Genmaichu za nova trendovska pića kao što je Genmaicha Latte koja je posebno popularna među mladima.

Kao i ostale vrste zelenih čajeva, genmaicha je bogata aktioksidansima. Posebnost genmaiche je što sadrži visoku dozu vitamina C koji jača imunitet i djeluje preventivno protiv bolesti dišnog sustava, uključujući i sezonske alergije.
Djeluje umirujuće i opušta nakon mentalnih napora.

Priprema: 4 grama čaja preliti sa 200 ml vode temperature 85– 90°C. Vrijeme namakanja: 2 min. Prelijevati do 3 puta.