Organic Gunpowder Green Tea (Zhu Cha)

25,00 Kn160,00 Kn

Raste u organskom vrtu na 800 do 1000 metara nadmorske visine

Očisti
SKU: K0054 Kategorija:

Opis

Porijeklo:

Tianmu Mountain, Lin’an County, Hangzhou City, Zhejiang, Kina

 

Karakteristike:

Proljetni organski nefermentirani čaj.

Pupoljak se sa dva do tri listića zamata u oblik kuglice maslinastozelene boje. Okus čaja je dugotrajan i pun s naglaskom na miris karamele, a tekućina je svjetložute boje.

Čaj raste u idealnim zemljopisnim uvjetima u organskom vrtu na 800 do 1000 metara nadmorske visine u planinama Tian Mu  koje su često su prekrivene oblakom i maglicom koja u određenoj mjeri blokira izravno sunčevo svjetlo na listove čaja. Kiseli pH pogoduje uzgoju stabala čaja. Samim time  čajevi iz ovog vrta su posebno nježnog i ugodnog mirisa.

Umjerena konzumacija povoljno djeluje na  organizam na način da pomaže u prevenciji kroničnih bolesti, olakšava artritis, potiče metabolizam i gubitak težine, preventivno djeluje kod bolesti zubi i desni, štiti srce, snižava šećer u krvi, potiče zdraviji izgled kože.

O Farmeru:

Farmerica Liao je u industriji čaja više od 10 godina. Bavi proizvodnjom organskog  čaja, posjeduje više od 10 čajnih vrtova, uključujući i organske čajne vrtove iznad 2400 metara. Nekoliko njezinih čajnih vrtova dobilo je strogu organsku certifikaciju USDA, EU, JAS.

 

Priprema:

2 grama čaja preliti s 200-250 ml vode temperature 90°C. Ostaviti 3 minute te procijediti. Iduća namakanja produžiti za pola minute do minutu.

Broj prelijevanja: 3-4

Dodatne informacije

Odaberite količinu:

30 grama, 50 grama, 100 grama, 200 grama