Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Organic Gyokuro Kyoto Okumidori (’23)

Od: 6,24 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: HJ-231101 Kategorije: ,

Organic Gyokuro Kyoto Okumidori (’23)

Od: 6,24 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: HJ-231101 Kategorije: ,

Organic Gyokuro Kyoto Okumidori (’23)

Vrijeme berbe: svibanj 2023. (Ichibancha)
Porijeklo: Wazuka Kyoto, Japan
Kultivar: Okumidori

 

Sorta okumidori se prvi puta javlja u Shuzuoki 1970-ih. Smatra se hibridom autohtone sorte čaja poznate kao Shizuoka Zairai #16 i Yabukite. Službeno je registriran kao kultivar čaja #32 1974. godine i od tada se spominje kao jedan od najukusnijih japanskih čajeva.

Sencha najbolje kvalitete napravljena je devedesetih godina prošlog stoljeća baš iz ovog kultivara iako se okumidori danas koristi uglavnom za Gyokuro i Matchu.

Dobro podnosi mraz te je to jedna od njegovih glavnih prednosti prilikom uzgoja.
Dovoljno je reći da okumidori ispunjava sva očekivanja zbog svog nenadmašnog okusa koji će pružiti nevjerojatno iskustvo ispijanja čaja. Kremaste teksture, okumidori ne ostavlja gorak okus u ustima već živahni orašasti okus završava cvjetnim notama i slatkoćom.

Rastom u sjeni gyokuro sadrži puno više teina od ostalih zelenih čajeva te je odlična i puno zdravija alternativa kavi. Vrlo je bogat aminokiselinama, brzo povećava energiju i otklanja stres, povećava budnost, koncentraciju i kognitivne funkcije.

Posebnost gyokura proizlazi iz vrlo zahtjevnog rada i brige o rastu listića. Čim izbiju prvi pupovi, listići se stavljaju u sjenu i blokira se 70% sunčeve svjetlosti. Zadnjih desetak dana svjetlost se blokira 90-95% dok se o listićima vodi intenzivna briga. Ova metoda reducira proces fotosinteze i sprečava transformaciju teanina u katehin.
Ovaj japanski čaj također nudi široku lepezu zdravstvenih prednosti; od prevencije kardiovaskularnih bolesti do povoljnog utjecaja na cjelokupni imunološki sustav.

Stoga, ako želite nešto ukusno što će čuvati vaše zdravlje, okumidori japanski čaj je pravi za vas.

Priprema:
• 7 g čaja
• 100-120 ml vode
• temp. 50-60°C
• prelijevanja 3: 2-3 min, 1 min,  1,5 min