Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Organic Hojica Tea (’23)

Od: 1,83 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: UC23-4238-2110 Kategorije: ,

Organic Hojica Tea (’23)

Od: 1,83 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: UC23-4238-2110 Kategorije: ,

Organic Hojica Tea (’23)

Vrijeme berbe: prva berba 2023.
Porijeklo: Kumamoto, Kyushu, Japan

Hojicha je japanski zeleni čaj nastao u Kyotu 1920. godine. Kao i većina čajeva, i hojicha je nastala slučajno. Kako zeleni čaj starenjem gubi na kvaliteti, japanski trgovac stvorio je novi okus pečenjem banche koju nije mogao prodati.

Sam naziv “hojicha” znači „pečeni čaj“. Postupak pečenja uklanja gorčinu i daje hojichi svojstveni zemljani miris, crvenkasto-smeđu boju i jedinstven pečeni okus. Također izlučuje i gotovo sav tein iz čaja te je hojicha savršena alternativa kavi u kasnim popodnevnim satima ili navečer.

Hojicha se najčešće proizvoditi od listića banche, tj. lošije, posljednje sezonske berbe, ali može biti i od kukiche ili čak kvalitetnih listića senche kao Organic Hojicha iz naše ponude.

Kao prženi zeleni čaj, boja tekućine je crvenkastosmeđe boje i ima umirujuću zemljanu aromu. Oduševljava ljubitelje čaja i kave svojim odvažnim okusom kojeg karakterizira zadimljenost grubih listova kao i slatkoća stabljika te blago okus karamele.

Niže razine trpkosti u hojichi posljedica su gubitka katehina u čaju tijekom procesa prženja na visokoj temperaturi kao i smanjena količina kofeina.

Zbog svoje je blagosti popularan čaj u Japanu pa je poželjna za djecu i starije osobe. Preporuča se poslije težih obroka. Također, ugodan miris i aroma djeluju opuštajuće i smanjuju svakodnevni stres.

U Japanu su sve popularniji kreativni deserti i slatki napitci s hojichom, a u nekim gradovima Kyushua, npr. Kumamoto i Fukuoka, brzo se razvijaju nove prehrambene kulture koje koriste organic hojichu kao glavnu kulinarsku komponentu.

Priprema:
• 3-4 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 90°C
• prelijevanja 3: 2 min, 1 min,  1,5 min