Porijeklo: Kyoto, Japan
Berba: prva proljetna berba 2024. (Ichibancha)
Konacha je nusproizvod koji nastaje preradom japanskog čaja. Iako nije fini prah poput Matche, Konacha se pravi od čajne prašine i sitnijih čestica listića koji ostaju prilikom obrade čaja. Zbog činjenice da se Konacha sastoji od čajne prašine i sitnih čestica, čaj se brzo apsorbira u vrućoj vodi.
Naša Konacha koristi prvu proljetnu berbu listića senche (Ichibancha) visoke kvalitete i pruža pravi užitak. Ovaj je čaj odvažan, oštar, dubok i pun svih dobrobiti kvalitetne senche. Vrlo je osvježavajuć i odličan kao čaj za razbuđivanje kao i za vrijeme težih i masnijih jela.
Zbog činjenice da je ovaj čaj nusproizvod, on je znatno jeftiniji od čaja punog lišća.
Priprema:
• 7 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 70-80°C
• prelijevanja 3: 30 s, 1 min, 1,5 min