Vrijeme berbe: prva berba 2023.
Porijeklo: Kirishima, Kagoshima, Japan
Kultivar: yabukita, yutaka midori
Način branja: ručno
Organski čaj Kirishima Matcha uzgaja se više od 20 godina,
mnogo prije nego što je industrijski uzgoj čaja počeo ići organskim putem.
“Neka priroda odluči što je dobro za vaše zdravlje”.
Svakog jutra uzgajivači čaja Kirishima pažljivo ispituju stanje tla, provjeravaju vrijeme, temperaturu i relativnu vlažnost zraka, provjeravaju boju i miris lišća, a zatim odlučuju kako postupati s listićima za taj dan.
Čajevac organske Kirishima Matche raste potpuno prirodno.
Poseban umami okus koji ostaje u ustima i prirodna slatkoća u savršenoj su ravnoteži. Žarko zelene boje i kremaste teksture, ova organic Matcha koristi samo list bez stabljike i žilica koje gotovom čaju znaju dati gorak okus i smanjuju koncentraciju hranjivih sastojaka. Listovi ovog čaja se pažljivo suše, a zatim se melju između dva granitna kamena te za svakih 40 grama praha mljevenje traje sat vremena. Na ovaj način sprečava se zagrijavanje listova koji bi time izgubili vrijedan sastav i vrhunski okus.
Fino mljeveni prah organskog Kirishima matcha čaja nudi velike blagodati samo miješanjem s vodom jer važne hranjive tvari koje su prirodno prisutne u lišću čaja, npr. katehini, saponini i vitamini, tijelo može lako apsorbirati.
Organic Kirishima Matcha jedini je autentični matcha čaj u Japanu koji nudi nepogrešiv okus vrhunske matche.
Aromu dobiva zbog svog jedinstvenog smještaja u vulkanskom gorju Kirishima gdje tipični slojevi magle prirodno doziraju sunčevu svjetlost biljkama čaja.
Organski čaj Kirishima Matcha ne koristi se samo u japanskoj čajnoj ceremoniji. Vrhunski kuhari u najboljim restoranima koriste ga za kulinarske eksperimente, a popularnost stječe i u Tokiju.
Priprema:
Za pripremu je potrebna metlica od bambusa, 1 -2 grama praha (otprilike 1/4 čajne žličice) i zdjela za Matchu.
Uliti 100 ml vode temperature 50-70°C na prah i brzo miješati metlicom dok se prah potpuno ne otopi i stvori se pjena na vrhu. Ako ne popijete odmah, potrebno je malo promiješati prije ispijanja da se podigne prah koji se slegao na dno.