Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Akcija!

Osmanthus Oolong

Od: 1,75 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WF2101183 Kategorije: ,
Akcija!

Osmanthus Oolong

Od: 1,75 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: WF2101183 Kategorije: ,

Osmanthus Oolong

Porijeklo osmanthus: Guilin, Guangxi, Kina
Visina rasta stabla osmanthusa: 250 m
Vrijeme berbe: listopad, 2020.
Čajni grm: Jin Xuan
Visina čajnog vrta: 1200 m

Osmanthus je nacionalni cvijet Kine koji raste u Južnoj Kini i cvjeta sredinom jeseni kada počinju hladniji dani nakon vrućih ljetnih dana. U ovoj sezoni hladni zrak južne Kine ispunjen je šarmantnim mirisom Osmanthusa. Osmanthus se također široko koristi u kineskoj hrani i pićima. U teoriji kineske medicine, cvijet osmathusa pozitivno utječe na ljepši izgled, ublažuje grlobolju, pomaže protiv neugodnog zadaha i poboljšava vid.

U proizvodnji ovog oolonga koristi se organski osmanthus koji je certificiran kao organski i u uzgoju i u preradi. Drvo osmanthusa samoniklo raste i bere se ručno. Obrada je posve prirodna. Ne koristi se visoka temperatura (neke konvencionalne obrade čak dodaju sumpor pri zagrijavanju) za brzo sušenje cvijeta, što može dovesti do toga da suhi cvijet ispadne svijetle boje i dobrog izgleda, dok istovremeno smanjuje prirodni miris osmanthusa. Mirisni sastojci cvijeta osmanthusa lako se isparavaju i gube na visokoj temperaturi isto kao i cvijeta jasmina. Organskom preradom maksimalno se čuva najautentičniji miris osmanthusa. Kako bi se osiguralo da ovaj osmanthus čaj ima prirodan i trajan miris, svježi osmanthus koristi se za jednokratno aromatiziranje čaja. Nije dodana nikakva umjetna esencija.

U ovom organskom osmanthus čaju uživati ćete ​​u najfascinantnijem i stvarnom okusu osmanthusa, a baza čaja je pomno odabrani organski čaj koji i sam ima vrlo dobar ukus i izvrsno odgovara okusu osmanthusa!

Priprema – čajnik:
• 5 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 3-4: 2.5 min, 3 min, 3.5 min, 5 min

Priprema – gaiwan:
• 6-7 g čaja
• 100 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 6: 30s, 40s, 50s, 60s, 90s, 120s