Vrijeme berbe: travanj, 2021.
Porijeklo: Honyama, Shizuoka, Japan
Kultivar: Koshun
Čajni vrt: Hattori farm
Nadmorska visina: 400-500m
Iako se u Shizuoki najvećim dijelom (oko 90%) uzgaja sorta yabukita koja je vrlo zahvalna sorta za uzgoj s obzirom da je dosta otporna na mraz i ima dobar prinos, u podnožju planine Fuji uzgajaju se i neke rijetke sorte među kojima je i Kôshun.
Kôshun daje veći broj pupova koji imaju izuzetno ujednačen i dobar oblik. Izvrstan je i izgled sirovog čaja koji se vrlo lako fino uvija. Čaj je snažnog postojanog mirisa te ostavlja blagi retro i bogat okus. Okus Kôshuna visoko je ocijenjen, kako pokazuju istraživanja, zbog snažnog okusa, ugodnog mirisa i umamija.
Ova Sencha standardne obrade kuhanja na pari ima vrlo čist, istinski jak okus klasične senche. Luksuzna trpkost, osvježavajuće zelene note, širok buket aroma i slatkast okus koji u ustima ostavlja okus proljeća.
Ovaj odličan japanski čaj prikazuje čistu tradiciju Shizuoke. Čudesnog mirisa s notama maslaca, badema i začinskog, zadivljujućeg cvijeća.
Kao što je općenito slučaj sa sortama koje imaju jak poseban miris, ovaj miris Kôshuna postaje jači kada je neko vrijeme u doticaju sa zrakom.
Proizvođač je iskoristio svoju vještinu da stvori odličnu klasičnu senchu tradicionalnog okusa po prihvatljivijoj cijeni, ali s puno osobnosti zahvaljujući aromi. Čaj se preporuča pizi iz malih, dubokih šalica kako bi u potpunosti uživali u okusu.
Priprema:
• 3-4 g čaja
• 150-200 ml vode
• temp. 70°C
• prelijevanja 3: 60s, 70s, 90s