Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Shi Bi High Mountain Oolong (’23)

Od: 4,90 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: T-LN1104 Kategorija:

Shi Bi High Mountain Oolong (’23)

Od: 4,90 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: T-LN1104 Kategorija:

Shi Bi High Mountain Oolong (’23)

Vrijeme berbe: svibanj, 2023.
Porijeklo: Yunlin County, Tajvan
Visina vrta: 1300 m
Kultivar: Qing Xin
Način branja: ručno
Stupanj oksidacije: niski

Ovaj veličanstveni čajni vrt postao je jedan od referentnih vrtova za ocjenjivanje kvalitete sezone. Izrada i briga u vrtu i u tvornici ljudi koji stoje iza ovog čaja su uzorni i vrlo dobro prepoznati među lokalnim proizvođačima čaja. Stoga, ako čaj varira između dobrog i vrhunskog, ovisi samo o nekontroliranim prirodnim čimbenicima.

Ovog proljeća 2023., vrijeme i oborine u planinama Shi Bi nisu bili teški kao u nižim predjelima. Unatoč nižim prinosima, ponuda ovog proljeća je za nijansu bolja od prošlih sezona. Također, kao i prethodnih godina, ova serija je prilagođena i napravljena u malim količinama s malo višom oksidacijom koju možemo označiti kao tradicionalnu razinu oksidacije. To rezultira gušćom, kremastijom teksturom sa slađim cvjetnim notama i manje travnatim okusom.

Ljubitelji ovog čaja i dalje će biti na prepoznatljivom teritoriju, ali imati će osjećaj punijeg okusa, a opet glatkog i sofisticiranog te vrlo dobro uravnoteženog između cvjetnih nota, svježine i čistog nježnog završetka karakterističnih za visokoplaninski tajvanski čaj.

Kao i kod svih prethodnih serija čajeva iz ovog vrta, ovaj vrt certificiran je prema jednoj od najstrožih normi za korištenje pesticida. Čaj pruža vrhunsko uživanje u sočnim notama proljetnog cvijeća i glatkim biljnim nijansama koje kulminiraju svilenkasto glatkim završetkom. Zasigurno će pružiti mnoštvo zadovoljavajućih šalica ovog visokoplaninskog čaja.

Priprema – čajnik:
• 5 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 4: 2 min, 2,5 min, 3 min, 3,5 min

Priprema – gaiwan:
• 5-6 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 6: 35s, 40s, 60s, 90s, 110s, 140s