Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Verbena organic

Od: 2,80 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: TG1126 Kategorije: ,

Verbena organic

Od: 2,80 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: TG1126 Kategorije: ,

Verbena organic

Porijeklo: Maroko
Način branja: ručno

Biljka verbena porijeklom je iz Čilea i Argentine. U Europu su je prvi put uveli portugalski i španjolski istraživači u 17. stoljeću. Listovi verbene, latinskog naziva Aloysia Citrodora, šiljati su i grubi na dodir, s ukusnom aromom limuna. Ovaj aromatičan grm bogat je mirisom limuna, a listići zadržavaju miris i godinama nakon sušenja.
Prekrasno uravnotežena šalica napitka svijetlo žute boje, nježne citrusne arome i bogatog okusa.  Ne sadrži tein i može se piti tijekom cijelog dana.

Verbena je često podcijenjena biljka koja ima brojne terapijske i zdravstvene blagodati.
Uz to, odličnog je osvježavajućeg okusa limuna te se, osim što se pije sama, savršeno kombinira s brojnim koktelima ili kolačima. Također, njen preksrasan miris često se koristi i za parfeme.

Južnoj Americi postoji duga povijest konzumiranja verbene. Smatra se da su u antička vremena Inke prve otkrile njena blagotvorna svojstva. Verbena se i danas još uvijek često koristi kao tradicionalni lijek.
Akademske studije pokazuju da ova bijlka ima brojne dobrobiti za organizam, uključujući antioksidativne, anti-anksiozne i protuupalne učinke.

Osim prirodnog svojstva za suzbijanje apetita koje sprječava prejedanje, čaj od verbene također potiče sagorijevanje masti, potiče razgradnju celulita i regulira metabolizam.

Smanjuje stres i napetost, pomaže kod nesanice, pospješuje probavu te djeluje protuupalno. Znanstveno je dokazano da sadrži biološki aktivne tvari koje smanjuju temperaturu. Stoga nije iznenađujuća činjenica da u narodnoj medicini Južne Amerike ova verbena ima dugu povijest kao biljka kojoj se vjeruje u snjižavanju temperature. Pomaže lakše iskašljavanje, bogata je antioksidansima i podiže imunitet.

Ipak, važno je napomenuti da ne preporučuje upotreba verbene umjesto ili uz propisane lijekove bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

Priprema:  1-1,5 grama čaja preliti s 200-250 ml vode temperature 95 °C. Ostaviti 5-8 minuta te procijediti. Drugo prelijevanje ostaviti 10 minuta.

Broj prelijevanja: 2