Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Aged Yame Gyokuro Tea Limited Edition

Od: 8,89 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: UC23-1111-1110 Kategorija:

Aged Yame Gyokuro Tea Limited Edition

Od: 8,89 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: UC23-1111-1110 Kategorija:

Aged Yame Gyokuro Tea Limited Edition

Vrijeme berbe: svibanj, 2021.
Porijeklo:
Yame / Fukuoka / Japan
Kultivar: Yabukita
Nadmorska visina vrta: 600 m
Čajni vrt: vrt obitelj Sato

Yame Gyokuro Aged čaj uzgaja se na plantažama čaja na planinskim padinama okruga Yame.

Tradicionalna metoda uzgoja Gyokuro naziva se “Dento-Hon-Gyokuro” metoda koja je danas vrlo rijetka i dostupna je samo u Yameu te nekim dijelovima grada Uji.

Ovaj Yame Gyokuro se tijekom proizvodnje čuva dvostupanjskom posebnom sustavu hlađenja dok ne sazrije dovoljno da postigne najvišu kvalitetu čaja. Takav sustav hlađenja jamči kvalitetu Gyokura nekoliko godina, a tijekom sazrijevanja razvija sve bolji okus.

Ali ovo je doista vrlo rijedak slučaj s obzirom da su ovakvi procesi proizvodnje vrlo složeni pa stoga nema puno čaja proizvedenog na ovakav način. Čaj je pakiran u vrećice od 50 g te je tako skladišten u idealnim uvjetima više od dvije godine prije puštanja u prodaju.

U ovom dijelu Japana gotovo je nezamislivo pustiti gyokuro u prodaju u proljeće. Ostavlja se da sazrije bar do jeseni, a vrlo često se ostavlja da sazrije bar godinu dana prije prodaje.

Vrtovi čaja gyokura natkrivaju se slamom, a listovi čaja njeguju se i čuvaju s posebno velikom pažnjom. Ova metoda uzgoja naziva se „YAME TRADICIONAL HON GYOKURO“.

Danas se ova jedinstvena i tradicionalna metoda koristi samo u Yameu. Čajni grmovi prekrivaju se prirodnom slamom. Na ovaj način zaštićene od izravne sunčeve svjetlosti, biljke razvijaju visok sadržaj aminokiselina, što zauzvrat povećava njihov umami okus. Ova metoda zasjenjivanja također donosi jedinstveni okus i miris u listovima čaja pod nazivom “Ooika“, ili “zasjenjeni miris”. Biljke čaja drže se zasjenjene otprilike tri tjedna prije berbe.

Rezultat je prepoznatljiva slatkoća i okus izvrsnog Yame Gyokura koji je dobio naslov “Najbolji japanski čaj” devet godina zaredom na Japanskom festivalu čaja.

Vjeran svom imenu, okrunjen je i kao najneobičniji japanski čaj što ukazuje ne samo na superiornost metode uzgoja, već i na to da je klima okruga Yame jednostavno idealna za uzgoj čaja.

Yame Gyokuro Tea Limited Edition Aged namijenjen je istinskim ljubiteljima japanskog čaja koji će uživati u svakom gutljaju ovog vrhunskog odležalog gyokura.

Priprema:
• 7 g čaja
• 100-120 ml vode
• temp. 50-60°C
• prelijevanja 3 : 2-3 min, 40 s, 1-2 min