Porijeklo: Ming Jian, Nantou County, Tajvan
Nadmorska visina vrta: 350-400 m
Vrijeme berbe: kolovoz, 2019
Stupanj oksidacije: 90-100%
Način branja: ručno
Kultivar: TTES 18 Hong Yu
Poseban crni čaj iz Tajvana, Yuchi Red Jade također je poznat i kao “Ruby”. Dobiva se iz kultivara Hong Yu TRES br. 18. Hong Yu u prijevodu znači Red Jade ili Ruby, a otuda i naziv za ovaj čaj. Red Jade dolazi iz grada Yuchi na obali slikovitog jezera Sun Moon na Tajvanu.
Kultivar Hong Yu TRES br. 18 razvijen je na Tajvanu nedavno u pokušaju da se potakne proizvodnja crnog čaja u toj zemlji, a ovaj kultivar razvijen je iz Assamice iz Burme i lokalnog divljeg čajevca s Tajvana. Čajevi dobiveni novim kultivarom Red Jade imaju jedinstvenu aromu mente.
Crni čaj Yuchi Red Jade ima velike uvijene listove koji stvaraju tamnu jantarnocrvenu tekućinu.
Ovaj je čaj poznat po jakom okusu. Ističu se i vrlo ugodne voćne note. Yuchi Red Jade je vrlo složen čaj, jedinstvenih okusa koji čine ovaj čaj zaista zadivljujućim!
Priprema: 4 grama čaja preliti s 200 ml vode temperature 90°C. Ostaviti minutu i pol te procijediti. Iduće prelijevanje držati minutu i pol, a svako iduće produžiti za pola minute.
Broj prelijevanja: 4