Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Razlika između raw i ripe PU-ERH čaja

Tip Sirovi pu-erh Zreli pu-erh
Izgled
 
U obliku kolača, gljive i cigle.
 
U obliku kolača, gljive, cigle i san cha.
Obrada Obrada uključuje skladištenje na prirodan način. Odmah nakon branja, listovi se oblikuju u kolač, gljivu ili ciglu. Prije toga se listovi suše na suncu i rolaju. Zreli čaj se radi od sirovog pu-erha procesom slaganja i „kuhanja“ koji dolazi nakon sušenja na suncu i rolanja. Nakon završetka obrade čaj se stavlja u kalupe.
Proces obrade sirovog pu-erha zove se shai qing mao cha. Procesom „kuhanja“ iz sirovog pu-erha nastaje zreli. Sam proces zrenja nastao je 1973. u tvornici u Kunmingu. Iako bi na deklaraciji moglo biti navedeno da se radi o zrelom pu-erhu, treba paziti na godinu. Svi pu-erhovi prije 1973. napravljeni su metodom nefermetacije.
Pakiranje i čuvanje Sirovi čaj: Fengqing Raw Pu-erh Cake Tea 2006 Paddy Flavor Zreli čaj: Fengqing tribute Pu-erh Cake Tea 2007

Čuvanje: u vrećicama koje omogućavaju da čaj ostane čist i suh, bez vlage.

Čuvanje: isto kao i sirovi čaj
Boja pakiranja: zelena Boja pakiranja: tamno smeđa ili crvena
Miris i aroma Miris kestena. Blag i zemljan miris i aroma
Boja listova Tamno zeleni sa smeđim ili bijelim vrhovima koji imaju pruge. Tamno crvena do tamno smeđa.
Boja tekućine Bistra žuta Tamno crvena
Okus Ovaj čaj je jači od zelenog čaja, a jačinom mirisa pomoći će u stimulaciji želuca i proizvodnji sline. Procesom fermentacije smanjuje se gorčina i čaj dobiva dubok miris i divnu aromu.
Čajni listići
Žuto zeleni ili tamno zeleni, vlažni i mekani
Tamnije boje, listovi nisu mekani niti vlažni.
Za vas Ovaj čaj je odličan za gubitak tjelesne težine i protiv želučanih bolova. Osim što pomaže kod gubitka kilograma i želučanih tegoba, pomaže u snižavanju krvnog tlaka i kolesterola.