Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Razlika između raw i ripe PU-ERH čaja

TipSirovi pu-erhZreli pu-erh
Izgled
 
U obliku kolača, gljive i cigle.
 
U obliku kolača, gljive, cigle i san cha.
ObradaObrada uključuje skladištenje na prirodan način. Odmah nakon branja, listovi se oblikuju u kolač, gljivu ili ciglu. Prije toga se listovi suše na suncu i rolaju.Zreli čaj se radi od sirovog pu-erha procesom slaganja i „kuhanja“ koji dolazi nakon sušenja na suncu i rolanja. Nakon završetka obrade čaj se stavlja u kalupe.
Proces obrade sirovog pu-erha zove se shai qing mao cha. Procesom „kuhanja“ iz sirovog pu-erha nastaje zreli. Sam proces zrenja nastao je 1973. u tvornici u Kunmingu. Iako bi na deklaraciji moglo biti navedeno da se radi o zrelom pu-erhu, treba paziti na godinu. Svi pu-erhovi prije 1973. napravljeni su metodom nefermetacije.
Pakiranje i čuvanjeSirovi čaj: Fengqing Raw Pu-erh Cake Tea 2006 Paddy FlavorZreli čaj: Fengqing tribute Pu-erh Cake Tea 2007

Čuvanje: u vrećicama koje omogućavaju da čaj ostane čist i suh, bez vlage.

Čuvanje: isto kao i sirovi čaj
Boja pakiranja: zelenaBoja pakiranja: tamno smeđa ili crvena
Miris i aromaMiris kestena.Blag i zemljan miris i aroma
Boja listovaTamno zeleni sa smeđim ili bijelim vrhovima koji imaju pruge.Tamno crvena do tamno smeđa.
Boja tekućineBistra žutaTamno crvena
OkusOvaj čaj je jači od zelenog čaja, a jačinom mirisa pomoći će u stimulaciji želuca i proizvodnji sline.Procesom fermentacije smanjuje se gorčina i čaj dobiva dubok miris i divnu aromu.
Čajni listići
Žuto zeleni ili tamno zeleni, vlažni i mekani
Tamnije boje, listovi nisu mekani niti vlažni.
Za vasOvaj čaj je odličan za gubitak tjelesne težine i protiv želučanih bolova.Osim što pomaže kod gubitka kilograma i želučanih tegoba, pomaže u snižavanju krvnog tlaka i kolesterola.