Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Legenda o čaju

Prema jednoj od kineskih legendi, čaj je otkriven prije otprilike 5000 godina. Otkrio ga je Shennong Shi čije ime doslovno znači „Božanski farmer“. Shennong Shi bio je prvi kineski biljni liječnik i vrlo cijenjen kao otac kineske medicine. Jedan od njegovih doprinosa medicini bilo je i isprobavanje bilja kako bi ljudima pronašao lijek.
Mitovi govore da je Shennong imao prozirno tijelo i odmah vidio učinak različitih biljaka. Čaj je otkrio dok je putovao niz visoke planine i sakupljao različite biljke. Otkrio je da čaj, „Cha“, djeluje kao protuotrov. Jednog dana pronašao je biljku zelenog lišća i bijelih cvjetova te je probao. Uočio je čudnu stvar; listići su procirkulirali trbuhom i očistili svu hranu koju je prethodno konzumirao, a usta i dah odisali su svježinom. Otada je koristio tu biljku kako bi neutralizirao toksine biljaka koje bi iskušavao.
Zanimljivo je napomenuti da sve glavne vrste čaja zapravo dolaze od iste vrste biljke – camellia sinensis, dok se različite vrste čaja i okusa dobivaju različitim tehnikama obrade.

Pijenje čaja u staroj Kini smatralo se umjetnošću i načinom na koji se bolje razumije život. I danas kažu da je kultura čaja neka vrsta posredničke kulture koja omogućuje da se duh kineske tradicionalne kulture prenese na buduće generacije.
Mir uma je prvi korak u postizanju mira kao duhovne svrhe kako bi se spojio sklad i spokoj.