Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Idealan čaj za ljeto – priprema čaja hladnom vodom!

Čajem obično smatramo vrući napitak i povezujemo ga s hladnim zimskim danima. Kako nam se bliži ljeto i sve topliji dani, treba nam nešto okrepljujuće i hladno. Pravo vrijeme je da isporobate metodu pripreme čaja – HLADNOM VODOM!

Da, čaj se može pripremati i hladnom vodom. Doslovno, razlika je samo u vremenu namakanja. Može se reći da je priprema čaja hladnom vodom zapravo „usporeni film“ u odnosu na standardan način pripreme vrućom vodom. Kod vruće vode vrlo je važno paziti da vrijeme namakanja ne prijeđe određeno vrijeme jer tada čaj zna biti gorak. Kod hladnog namakanja nema te brige. Jednostavno stavite listiće željenog čaja u bočicu ili čajnik, prelijete vodom sobne temperature i ostavite u hladnjaku.
Crni čaj 8-12 sati, zeleni i bijeli 6-8 sati, oolong 8-10 sati, pu-erh 10-12 sati.

To je odlična metoda koja vam omogućuje da u ljetne dane u svoju bočicu ubacite listove željenog čaja, prelijete vodom i ujutro uzmete iz frižidera. Tijekom dana kako pijete čaj, jednostavno bočicu nadopunjavate vodom i pijete uvijek okrepljujuć i zdrav napitak.
Mala tajna: za prvo prelijevanje ako nemate vremena, koristite vruću vodu kako bi se listići brže otvorili. Slijedeće već koristite hladnu vodu i nećete morati čekati 6-8 sati za hladan napitak!