Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Kagoshima – carstvo senche

Planinska regija Kirishima u japanskoj pefekturi Kagoshima donosi nam najvjerojatnije najbolju Senchu u Japanu. Kagoshima ima dugu povijest vulkanskog djelovanja s jedanaest aktivnih vulkana. Većina zemljišta u Kagoshimi prekrivena slojem vulkanskog pepela poznatog pod nazivom “shirasu”. Bogate padaline, vrlo povoljna klima i vulkansko tlo čine Kagoshimu savršenom za proizvodju izvrsnog zelenog čaja.

Posebnu pozornost posvećujemo rijetkim sortama sjemena Saemidori, Okumidori, Asatsuyu i Asanoka.

Trenutačno sorta Yabukita predstavlja 41% ukupne proizvodnje čaja u Kagoshimi u usporedbi s nacionalnim udjelom od 76% s obzirom da je jednostavnija za uzgoj i otpornija na smrzavanje.
Manji postotak čine ostali kultivari koji zahtjevaju posebnu klimu i brigu; 28% dolazi iz sorte Yutaka Midori, a slijede manje količine Saemidori i Asatsuyu.
Druge su Okumusashi, Kanaya Midori, Zairai, Asanoka i Sakura Jima.

Čaj lišća iz dva ili više tih kultivara često se pomiješaju kako bi se postigla željena ravnoteža arome i okusa.
Uz sve ove činjenice uvjerili smo se i sami da Sencha iz Kagoshime ima izvanrednu aromu, okus i miris.