Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Matcha – zašto je tako posebna?

Daleko ispred svih ostalih zelenih čajeva s punim pravom stoji Matcha.
Za razliku od uobičajene pripreme čaja gdje se čajni listići preliju vodom te procijede, Matcha je prah koji se dobiva mljevenjem cijelih listića u glatki prah. Prah se zatim prelije vodom 50°C do maksimalno 80°C i pjenasto umuti kako bi se dobio kremasti napitak. S obzirom da se na ovaj način konzumira cijeli list čaja, šalica čaja Matche jednaka ispijanju i do 15 šalica drugog zelenog čaja.

Antioksidansi
Matcha sadrži 70 puta više antioksidansa od soka naranče. Među antioksidantima, katehini su najmoćniji i najkorisniji. Jedan specifičan katehin nazvan epigallocatechin gallate (EGCg) čini 60% katehina u Matcha zelenom čaju, a najpoznatiji je po svojim svojstvima za borbu protiv raka. Znanstvenici su otkrili da Matcha sadrži preko 100 puta više EGCg nego bilo koji drugi čaj na tržištu.

Važne prednosti ovog čaja
Ovaj čaj djeluje opuštajuće te se stoljećima koristi kod meditacija i duhovnih rituala. Također potiče proizvodnju dopamina i serotonina koji potiču dobro raspoloženje, povećavaju koncentraciju i pamćenje, povećava razinu energije i izdržljivost, potiče metabolizam te pomaže pri mršavljenju i deoksikaciji organizma, smanjuje kolesterol. Najbolje od svega je što nema nikakve nuspojave kao što su ubrzano kucanje srca i visoki krvni tlak. Umjesto toga podiže imunitet te je prirodni antibiotik, bogat kalijem, vitaminima A i C, željezom, proteinima, kalcijem….


Bitno izabrati kvalitetnu Matchu
Kvalitetnu Matchu prepoznat ćete po njenoj žarko zelenoj boji. Na tržištu postoje razne kvalitete gdje boja varira od zelene pa skoro do žuto-smeđe. Žarko zelena boja znači da je čaj vrlo kvalitetan. Uzgajan je u sjeni kako bi imao više klorofila, odvojena je svaka žilica i peteljka i mljeven je na način da se sačuva sav sastav lista. Osim boje po kojoj se odmah prepoznaje kvaliteta sastava, velika razlika je i u okusu. Uz kvalitetnu Matchu uživati ćete u svakom gutljaju zdravlja.