Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Zašto najbolji čajevi ostaju u Tajvanu?


Tajvan je smješten na jugozapadnoj obali Kine i na otprlike pola puta između Japana i Filipina. Jedna je od rijetkih zemalja koja ima idealne prirodne uvjete za uzgoj i proizvodnju vrhunskih oolong čajeva.

Tajvan je otok tropskih vremenskih uvjeta iz jugoistočne Azije tijekom ljetnih mjeseci i zimske temperature dovoljno hladne da snježi na njegovim najvišim planinskim vrhovima poput Yushana, Lishana i Alishana. Tajvansko je tlo je vrlo plodno. Ima više od 26.000 čajnih gospodarstava i proizvodi čitav spektar vrhunskih čajeva uključujući bijeli, zeleni, oolong i crni. Prema Jackson Huangu, savjetniku Tajvanskog proizvođača čajeva, nijedna druga lokacija na svijetu ne može proizvesti cijeli takav niz.

S obzirom da ga njegov teritorij čini idealnim za uzgoj visokokvalitetnog čaja, kako je moguće da za raznolikost čajeva mnogi potrošači nikada nisu ni čuli, a kamoli ih okusili? Mala zemlja i ograničena proizvodnja te sofisticirani domaći potrošači osiguravaju da većina tajvanskih čajeva visoke kvalitete nikad ne stignu na zapad.

Azijski uvoznici iz Japana, kopnene Kine i Malezije često zatvaraju vrhunski čaj koji napušta obalu Tajvana prije nego što itko drugi ima priliku da ga uzme. Luksuz u kojem usprkos tomu možete ovdje uživati su tajvanski čajevi Lishan, Dayuling, Yushan, Alishan i High Mountain oolong.