Objavljeno

Shizuoka

Jedni od najboljih čajeva na svijetu uzgajaju se u vrtovima japanske perfekture Shizuoke gdje su uzgoj i ljubav prema čaju započeli još davne 1200. godine.
Međutim, osim što se samo tu zbog idealnih prirodnih uvjeta proizvede 40% čaja u Japanu, količina ne znači manju kvalitetu. Naprotiv, na svjetskom natjecanju zelenog čaja 2016. dobivaju većinu nagrada koji potvrđuju i njihovu kvalitetu.
Područje ima pristup bogatom vulkanskom tlu, obilju rijeka s bistrom, slatkom vodom, a neka čajna polja imaju jasan pogled na prekrasnu planinu Fuji. Ono što utječe na okus je, međutim, klima. Neka područja u Shizuoki mogu dobiti više sunca, druga područja mogu imati ekstremne temperaturne razlike, dok su druga područja prekrivena maglom do kasnog jutra. Svi ti čimbenici, kao i metode uzgoja i proizvodnje, kao i vrijeme žetve, daju čajevima različit okus.