Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Mala “štetočina” za najskuplje čajeve

Tajvan je otok na kojem je više od dvije trećine prekriveno planinama. Područja uzgoja čaja nalaze se između 1000 i 2500 metara. Visoki planinski uvjeti nude obilje magle i niskih temperatura koje su idealne za uzgoj oolong čaja, a voda koja se koristi za navodnjavanje je iz čistih planinskih izvora.

Gledajući takve prirodne uvjete u kakvima raste čajevac na Tajvanu, rekli bismo da bolje ne može biti.
Ipak, priroda se na vrlo neobičan način pobrinula da nam podari još nešto više od bogatog i vrlo zdravog čaja iz visokih organskih vrtova.
Insekti, koje gotovo uvijek smatramo štetočinama, u visokim organskim vrtovima Tajvana pomažu u nastanku najfinijih i najskupljih čajeva i to na potpuno prirodan način. Kako je to moguće?

Odgovor je vrlo jednostavan. Malena životinjica (green leafhooper) koja živi na tim planinskim područjima i to isključivo u organskim vrtovima bez pesticida, pušta se da nagriza listiće čaja. Lišće potom mijenja kemijski sastav započinje proces ozdravljenja i stvara u lišću predivne medne note i započinje proces oksidacije i prije same berbe.
Neki od poznatih primjera čajeva koji se proizvode na ovaj način su vrlo kvalitetni oolong čajevi Oriental Beauty i Gui Fei te Honey-Aroma crni čaj.

Kada ih jednom probate zasigurno ćete ih zavoljeti i uvjeriti se još jednom da priroda uvijek na svoje najneobičnije načine stvara najzdravija i najfinija mala čuda.