Područja čaja u Kini i na Tajvanu, njegovoj pradomovini, obuhvaćaju oko 1/4 površine ove goleme zemlje od deset milijuna kvadratnih kilometara. Na sjeveru do rijeke Huang Ho, na zapadu u državama Sechuan i Yunnan, sve do visokih lanaca Tibeta i Himalaje, a na istok i jug do Istočnokineskog i Južnokineskog mora protežu se polja čajevca.
Za Kinu je karakteristično da su u velikoj mjeri zadržani tradicionalni načini obrade, ručno branje i tradicionalna prerada čajnih listića. U odnosu na druge velesile čaja, kao npr. Indija, Šri Lanka i Kenija koje čaj obrađuju „masovno“ jednakim tehnikama i proizvode „čaj po engleskom ukusu“, a da ne spominjmo zapadne metode modernog svijeta, u Kini je asortiman proizvedenih čajeva veoma širok, raznovrstan i tradicionalo proizveden.
Stoga najbolji čajevi, vrhunske kvalitete koji su ubrani i obrađeni na način kojim se poštuje tisućljetna tradicija dolaze upravo iz Kine i Tajvana. Uostalom, tu je sve i počelo…