Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Anhui – poznata planina za poznate čajeve

Postoji stara kineska tvrdnja da “poznate planine proizvode poznati čaj”. Planina Huangshan jedna je od najpoznatih za uzgoj visokokvalitetnih zelenih čajeva Anhui pokrajine. Glavna je poljoprivredna regija u proizvodnji čaja i nalazi se u istočnom dijelu Kine te uključuje ravne i planinske krajeve.

Maofeng je zasigurno jedan od najboljih. Posebna tehnika obrade čini ga snažnim, ali vrlo osvježavajućim čajem. Aroma mu je ugodna i podsjeća na svježu orhideju. Huangshan i njegova okolna regija su 1990. godine imenovani UNESCO-ve svjetske baštine što je vrlo važno jer će se očuvati polja čaja u okolnoj regiji.

Na ovom području proizvode se svih šest vrsta čaja, ali najkvalitetniji čajevi iz Anhui provincije su zapravo crni, zeleni i žuti čajevi. Bogata crvena glina i više uzvisine oko planine čine savršenu okolinu za uzgoj čajevca. Čaj se uzgaja u pokrajini već tisućama godina, a mnogi se čajevi se ne izvoze u zapadne zemlje zbog velike potražnje u Kini.

Anhui je vjerojatno regija koja ima najveći broj kineskih poznatih čajeva. Postoji barem pet Anhui čajeva koja su uvršteni među kineske najbolje i najpoznatije čajeve: Huangshan Mao Feng, Taiping Houkui, Liu’an Gua Pian, Dinggu Da Fang i Keemun Black Tea.


S obzirom da se Anhui nalazi u prijelaznom području između sjeverne i južne Kine, tako su ljudi stoljećima utjecali na njenu kulturu. Najkvalitetniji materijali za kinesku kaligrafiju također dolaze iz Anhui provincije uključujući tintu, papir i kamene posude za tintu. Posljednje, ali ne manje važno,

Anhui kuhinja koja se sastoji od divljači ili ribe s lokalnim biljem smatra se jednim od osam temelja kineske kuhinje uz, naravno, njihove čajeve.