Postoji stara kineska tvrdnja da “poznate planine proizvode poznati čaj”. Planina Huangshan jedna je od najpoznatih za uzgoj visokokvalitetnih zelenih čajeva Anhui pokrajine. Glavna je poljoprivredna regija u proizvodnji čaja i nalazi se u istočnom dijelu Kine te uključuje ravne i planinske krajeve.
Maofeng je zasigurno jedan od najboljih. Posebna tehnika obrade čini ga snažnim, ali vrlo osvježavajućim čajem. Aroma mu je ugodna i podsjeća na svježu orhideju. Huangshan i njegova okolna regija su 1990. godine imenovani UNESCO-ve svjetske baštine što je vrlo važno jer će se očuvati polja čaja u okolnoj regiji.
Na ovom području proizvode se svih šest vrsta čaja, ali najkvalitetniji čajevi iz Anhui provincije su zapravo crni, zeleni i žuti čajevi. Bogata crvena glina i više uzvisine oko planine čine savršenu okolinu za uzgoj čajevca. Čaj se uzgaja u pokrajini već tisućama godina, a mnogi se čajevi se ne izvoze u zapadne zemlje zbog velike potražnje u Kini.
Anhui je vjerojatno regija koja ima najveći broj kineskih poznatih čajeva. Postoji barem pet Anhui čajeva koja su uvršteni među kineske najbolje i najpoznatije čajeve: Huangshan Mao Feng, Taiping Houkui, Liu’an Gua Pian, Dinggu Da Fang i Keemun Black Tea.
S obzirom da se Anhui nalazi u prijelaznom području između sjeverne i južne Kine, tako su ljudi stoljećima utjecali na njenu kulturu. Najkvalitetniji materijali za kinesku kaligrafiju također dolaze iz Anhui provincije uključujući tintu, papir i kamene posude za tintu. Posljednje, ali ne manje važno,
Anhui kuhinja koja se sastoji od divljači ili ribe s lokalnim biljem smatra se jednim od osam temelja kineske kuhinje uz, naravno, njihove čajeve.