Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

YIN I YANG čaj – ZELENI ČAJ S JASMINOM

Čaj koji je daleko nadmašio sve aromatizirane čajeve definitivno je već stoljećima Jasmin green tea. Vjeruje se da je ovaj čaj savršena ravnoteža Yina i Yanga – zeleni čaj predstavlja topli Yang dok jasmin predstavlja hladan Yin. Ova harmonija smatra se savršeno skladnom. Zapravo, u kineskoj medicini čaj od jasmina propisan je u liječenju različitih stanja – od groznica do upale.
Vrsta koja se koristi za aromatiziranje čaja naziva se Jasminum sambac ili arapski jasmin koji raste na obroncima istočne Himalaje. Raste na punom suncu i djelomičnoj hladovini, a cvate od lipnja do rujna.

Zanimljivo je da mnoge biljke jasmina cvjetaju u potpunosti noću kada su cvjetovi najviše aromatizirani. Kao takva, kasna noć je ideano vrijeme za berbu cvjetova jasmina ako se koriste za aromatiziranje čaja. Ubrani cvjetovi miješaju se s pomno odabranom vrstom zelenog čaja. Sloj cvjetova jasmina stavlja se na listiće i ostavlja preko noći kako bi miris jasmina prožeo listiće čaja. Slijedeći dan cvjetovi se zamijene svježim i tako do pet puta. Rezultat je savršena ravnoteža arome jasmina i zelenog čaja. Na ovaj način dobiva se potpuno prirodan okus koji savršeno opušta um i tijelo te potiče rad mozga.
Važno je istaknuti da je ovaj mirisni proces značajno različit od dodavaja arome gdje se eterična ulja ili ekstrakti miješaju s listićima čaja i ostaju tamo da se konzumiraju zajedno s čajem.
Jasmine zeleni čaj s prirodnom aromom je najzdraviji način za svakodnevno opuštanje ili za radne dane ukoliko nam je potrebna dodatna koncentracija.