Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 350 kn

Fujian

Fujian je provincija na jugoistočnoj obali Kine gdje tradicija uzgoja čaja traje već više od 1600 godina.
Jedna je od najznačajnijih regija na svijetu, kako u ukupnoj proizvodnji čaja, tako i u proizvodnji visoko kvalitetnih majstorskih čajeva te razvoju različitih stilova i metoda same proizvodnje čaja.
Provincija Fujian dom je 336 sorti čaja. S morem na istoku uživa u toploj klimi, obilnim kišama i bez hladne zime ili vrućeg ljeta, njegov reljef čine uglavnom planinska i brdovita područja, a njegovo tlo uglavnom je žute i crvene boje, duboko u slojevima, pogodno za uzgoj čaja. U takvim idealnim prirodnim uvjetima rastu vrlo kvalitetni čajevi raznih sorti. Osim tamnog i žutog čaja tu se proizvodi oolong, bijeli, crni, cvjetni i zeleni čaj.
Iako se oolong čaj sad proizvodi i u drugim dijelovima svijeta, izvorno je nastao u Fujianu. Kao i sam čaj, čajna ceremonija za ispijanje oolonga (također poznata kao Gong Fu) također potječe iz Fujiana i idealna je za oolong. Mala posuda za čaj i male čaše služe za ulijevanje čaja više puta. Šalica je puna lišća, a vrijeme namakanja je kratko. Uživanje u šalici čaja je poseban doživljaj koji donosi zdravlje i unutrašnji mir. Mir uma je prvi korak u postizanju mira kao duhovne svrhe kako bi se spojio sklad i spokoj.