Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Black Tea Smoked with Japanese Cherry Tree Sakura

24,00 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: UM-269 Kategorija:

Black Tea Smoked with Japanese Cherry Tree Sakura

24,00 

*PDV je uključen u cijenu

Na zalihi

SKU: UM-269 Kategorija:

Black Tea Smoked with Japanese Cherry Tree Sakura

Porijeklo: Shimada, Shizuoka, Japan
Čajni vrt: Kaneroku Matsumoto Tea Garden

Ovaj inovativni crni čaj dimljen je drvetom japanske trešnje i drvetom starih bačvi iz nagrađivane destilerije Ichiro u Chichibu, Tokyo, Japan. Koriste stare bačve u kojima se čuvao whiskey. Sakura daje posebnu notu ovom odličnom dimljenom crnom čaju koji se može piti hladan ili vruć te može biti izvrstan dodatak orašastim plodovima i čokoladi. Listovi ovog čaja se mogu koristiti i kao začin.

Hiroki Matsumoto, mladi farmer u Kaneroku Matsumoto Tea Gardenu uvijek postavlja izazov stvaranju jedinstvenih i neobičnih čajeva. Kaneroku Matsumoto En je obiteljska tvrtka specijalizirana za čaj. Nalazi se u Shizuoki koja je možda i najpoznatija prefektura čaja u Japanu. Iako pokušavaju stvoriti jedinstvene i inovativne čajeve poput hojicha dimljenog čaja ili crnog dimljenog čaja, njihova se stabla čaja uzgajaju na tradicionalan način.

Svi aspekti proizvodnje u čajnom vrtu Kaneroku Matsumoto u skladu su s metodom uzgoja za očuvanje okoliša koja je svjetski poznata kao GIAHS.
Čajni grmovi se uzgajaju po “chagusaba” metodi gdje se uz čajevac uzgaja trava koja se zatim koristi kao malč. Štiti pod, zadržava vodu i gnojivo, a proizvođaču omogućuje kontrolu rasta korova. Proizvođači su u izravnom kontaktu s kupcima i konzumentima njihovih proizvoda što ih je potaklo na razmišljanje o stvaranju vlastitog stila čaja, onog koji nije ograničen oznakama “Shizuoka-cha” ili “Shimada-cha”.

Priprema:
• 3 g
• 150 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 3-4: 1,5 min, 2 min, 2,5 min, 3 min

Priprema cold brew:
• 15 g
• 1l vode
• sobna temperatura
• u hladnjaku 2-3 sata