Opis
Porijeklo: Fujian, Kina
Karakteristike:
Jasmin čaj je najpopularniji cvijetni čaj u Istočnoj Aziji. Pije se tijekom dana i nakon obroka. Čajni pupoljci beru se u rano proljeće i pohranjuju sve do kasnog ljeta kada su u cvatu. Prikupljaju se u kasno popodne kada su male latice čvrsto zatvorene. Čaj ima svježi dugotrajan miris i osvježavajući okus. Može opustiti um i poboljšati našu učinkovitost za rad.
Okus čaja je nježan, a aroma cvjetna.
Sastav:
Bogat polifenolima, moćnom vrstom antioksidansa.
Djelovanje:
Pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, bubrežnih kamenaca, bolesti zubne šupljine. Poboljšava čvrstoću kostiju i kognitivnu funkciju. Ubrzava metabolizam i ima značajan učinak na smanjenje tjelesne težine.
Priprema:
4 grama čaja preliti sa 150 – 200 ml vode temperature 80°C. Namakati 2-3 minute te procijediti. Iduća prelijevanja produžiti za pola minute od prethodnog.
Broj prelijevanja: 4-5
Količina:
- 30g
- 50g
- 100g
- 200g