Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Peppermint mint organic (HR)

Od: 2,30 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: N/A Kategorije: ,

Peppermint mint organic (HR)

Od: 2,30 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: N/A Kategorije: ,

Peppermint mint organic (HR)

Vrijeme berbe: 2024.

Porijeklo: Hrvatska

 

Paprena metvica, također poznata kao mentha piperita, ima visoku koncentraciju mentola u usporedbi s drugim sortama. To joj daje snažan karakter u ustima kada se kuša, napitak od paprene metvice konzumira se topao ili hladan napitak s ledom.

Među različitim sortama iz obitelji metvice, paprena metvica ima najjači okus i najveći udio mentola.

Napitak od paprene metvice vrlo je cijenjen zbog svog okrepljujućeg, blago ljutog okusa te ima brojne prednosti. Posebno se preporučuje za kraj obroka što promaže probavi. Umirujuće i blagotvorno djeluje na živčani sustav. Može se piti samostalno ili u kombinaciji s drugim biljem i čajevima.

 

Bogata fenolnim kiselinama i flavonoidima, paprena metvica poznata je po svojim višestrukim blagodatima. Zahvaljujući antispazmodičnim svojstvima, olakšava probavu, smanjuje osjećaj nadutosti i potiče rad crijeva. Također se preporučuje i zbog svojih detoksikacijskih učinaka. Konzumira se nakon obilnog obroka, olakšava i čisti jetru, a poznata je i po svom diuretičkom djelovanju. Daje energiju, pomaže u borbi protiv umora te stoga nije preporučljivo piti prije spavanja.

 

Preporučena dnevna konzumacija: tri šalice od 25cl.

 

Priprema – čajnik:

  • 2,5 – 3 g čaja
  • 200 ml vode
  • temp. 95°C
  • prelijevanja 2: 5 min, 10 min