Porijeklo: Ming Jian, Nantou County, Tajvan
Nadmorska visina vrta: 350-400 m
Vrijeme berbe: svibanj, 2020
Stupanj oksidacije: 90-100%
Način branja: strojno
Kultivar: Sijichun
Listovi svježeg čaja, pečeni i aromatizirani popularnim i prirodnim okusom breskve, daju šarmantan okus ovom odličnom oolongu. Opustite se uz šalicu čaja koji se osim s vrućom vodom, može koristiti i za vrlo ugodna i osvježavajuća hladna prelijevanja.
Lagano pečeni tajvanski oolong čaj sa svježim i prirodnim cvjetnim mirisom dodatno je aromatiziran prirodnom aromom breskve. Čaj se uzgaja u selu Mingjian, Nantou, najvećem čajnom području Tajvana sa stoljetnom poviješću. Sorta koja se koristi i za vrlo poznat Four Season oolong, osnova je našeg aromatiziranog čaja, daje svježinu i sjajne okuse!
Hladna prelijevanja: 9-10 g čaja preliti 1 litrom hladne vode i ostaviti 9-10 sati u hladnjaku.
Priprema – čajnik:
• 5 g čaja (2 žličice)
• 200 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 3: 3 min, 3,5 min, 4 min
Priprema – gaiwan:
• 5-6 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 4: 35s, 40s, 60s, 100s