Porijeklo: Ming Jian, Nantou County, Tajvan
Nadmorska visina vrta: 300-350 m
Vrijeme berbe: travanj, 2022.
Stupanj oksidacije: 10-15%
Način branja: strojno
Kultivar: Jin Xuan, TRES No. 12
Lagan i osvježavajuć čaj čijem je ugodnom i slatkom okusu dodana prirodna aroma mlijeka čime čaj dobiva savršenu nježnu teksturu i aromu koja savršeno opušta.
Kultivar Jin Xuan koji se koristi za Milk Oolong razvijen je u Tajvanu 1980-ih. Poznat je i pod nazivom Golden Daylily (Jin Xuan) ili TRES # 12, broj koji mu je dala Tajvanska istraživačka stanica. Milk Oolong se ponekad naziva i Nai Xiang što u prijevodu znači „Mliječni miris“. Kultivar Jin Xuan vrlo je popularan kod poljoprivrednika jer su biljke otpornije i daju veći prinos, a ljubitelji čaja ga vole zbog ugodne slatkoće.
Priprema – čajnik:
• 5 g čaja (1,5 žličica)
• 200 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 3: 2 min, 2,5 min, 3,5 min
Priprema – gaiwan:
• 5-6 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 95°C
• prelijevanja 4: 35s, 40s, 60s, 100s