Vrijeme berbe: proljeće 2020.
Porijeklo: jugozapadni Yunnan, planina Lunan, Kina
Visina vrta: 1850 m
Kultivar: Camellia Taliensis
Način branja: ručno
Rijedak crni čaj napravljen od izvornih 200-500 godina starih stabala. Okus mu je intenzivan, dugotrajan i ispunjen kompleksnošću koja detaljno dočarava vrijeme koje je prošlo kroz ovu prašumu.
Ovo je jedan od najboljih crvenih čajeva. Lišće vrhunske kvalitete ručno ubrano s drevnih stabala te potpuno ručno obrađeno kako bi zadržalo što više okusa stoljetnih skrivenih šumskih stabala.
Razni koraci pripreme uključuju brojne vještine i više dana provedenih u planini. Svaki korak u proizvodnji omogućuje da dio se povijesti ovog lišća potpuno izrazi.
Preporučamo vrlo kratke infuzije, počevši s namakanjem od 5 sekundi i nastavite s infuzijom u skladu s vašim osobnim ukusom. Njegovi izdašni, čvrsti listovi mogu bez problema dati 10 ili 12 infuzija.
Priprema – čajnik:
• 4 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 4: 1-2 min, 2,5 min, 3 min, 3,5 min
Priprema – gaiwan:
• 4 g čaja
• 110 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 12: 15s, 15s, 20s, 25s, 35s, 40s, 45s, 50s, 50s, 55s, 60s, 70s