Besplatna dostava na području Republike Hrvatske za sve narudžbe u vrijednosti iznad 50 €

Jin Jun Mei Black Tea

Od: 12,00 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: YD224-6 Kategorije: ,

Jin Jun Mei Black Tea

Od: 12,00 

*PDV je uključen u cijenu

SKU: YD224-6 Kategorije: ,

Jin Jun Mei Black Tea

Vrijeme berbe: 29.3. 2023.
Porijeklo: Wuyishan, Tongmu, Fujian, Kina
Visisna: 1100 m
Kultivar: Xiao Ye Zhong
Način branja: ručno

Crni čaj Jin Jun Mei potječe iz sela Tongmu u regiji planine Wuyi gdje se proizvodi i vrlo poznat Lapsang Souchong crni čaj. Svi čajevi iz ove regije rastu u iznimno bogatim prirodnim uvjetima.

Jin Jun Mei često se smatra luksuznom verzijom Lapsang Souchonga s izraženijim okusom meda i često se bere na više od 1500 metara nadmorske visine. Čaj se obrađuje metodom sličnom onoj koja se koristi za proizvodnju Lapsang Souchonga, ali bez dimljenja, a sastoji se od više pupoljaka. Jin Jun Mei je nedavno postao vrlo popularan u Kini te se često kupuje kao poklon za obitelj i prijatelje.

Na kineskom ‘Jin Jun Mei’ znači ‘Zlatne obrve’. Većina čajeva Jin Jun Mei na Zapadu naziva se Golden Monkey. Međutim, ovaj izraz se odnosi na niži stupanj Jin Jun Mei, koji je poznat kao Jin Mao Hou (Zlatni majmun).

Ovaj čaj bere se samo prije festivala Qingming svakog proljeća. Vrijeme nakon festivala postaje prevruće te listovi vrlo brzo rastu i nije više moguće ubrati pupoljke od kojih se ovaj čaj sastoji. Stoga se nakon festivala Qingming ubrani listići uglavnom koriste za proizvodnju Lapsang Souchonga.

Prema kineskoj medicini, Jin Jun Mei izvrstan je čaj za ljepotu jer pomaže u reguliranju težine i vrlo dobro utječe na izgled kože. Osim toga, djeluje jača imunitet, djeluje umirujuće i usporava proces starenja.

Okus je sladak s naznakama meda i suptilnom voćnom aromom naranče. Ovaj čaj od pupoljaka pruža jedinstveno bogatu i ukusnu šalicu tekućine. Sladni profili ječma i pšenice su u prvom planu, a zatim slijedi okus koji otkriva finu kvalitetu pupoljka čaja kroz voćni miris naranče.

Kako biste u potpunosti uživali u ovom čaju, ostavite vodu da se ohladi najmanje 2 minute prije namakanja. Prvo isprobajte kraće infuzije. Uz lagano kuhanje, moći ćete u potpunosti doživjeti nježnu aromu ovog čaja.

 

Priprema – čajnik:
• 2-3 g čaja
• 200 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 3: 1 min, 1,5 min, 3 min

Priprema – gaiwan:
• 4-5 g čaja
• 120 ml vode
• temp. 85°C
• prelijevanja 5: 20s, 30s, 40s, 50s, 70s